Max en Luna Max en Luna
Menu

Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër
Yorkshire Terriër Yorkshire Terriër

Karakter

Moedig, waaks, alert en intelligent

Formaat

Klein

Gewicht

1-5

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Engeland

Informatie

De Yorkshire Terriër zou je het best kunnen omschrijven als klein hondje met een echt terriërkarakter. De Schotse textielarbeiders waren dol op deze hondjes. Zo dol, dat ze de beestjes meenamen naar de weverijen van Noord Engeland, waar zij gingen werken. Hier werden deze hondjes weer onderling gekruist. Geen wonder dus dat de Yorkshire Terriër een hondje is, waar vele soorten in verenigd zitten. Zoals bijvoorbeeld de clydsdale en paisley terriër, de black and tan terriër, de dandie dinmont, de skye en de manchester terriër. De Yorkshire Terriër lijkt misschien een schoothondje, maar niets is minder waar. Het zijn echt kleine hondjes met het karakter van een grote hond. De Yorkshire Terriër is zeer actief en heeft dus een behoorlijke uitdaging nodig. Een goede opvoeding met een heel goede socialisatie is onontbeerlijk om een gezellig kameraadje te verkrijgen.

Karakter

De Yorkshire Terriër is levendig, actief, moedig, intelligent, gehecht aan gezin, eigenzinnig, alert, waaks, nieuwsgierig en aanhalig.

Opvoeding en Gedrag

De Yorkshire Terriër moet consequent maar positief opgevoed worden. De Yorkshire Terriër blaft veel en gaat redelijk met kinderen om maar is overmoedig naar andere honden. Hij heeft een goede socialisatie nodig met kleine huisdieren en katten.

Soort vacht

De Yorkshire Terriër is langharig, staalblauw met roestbruine tan en een goudbruine hoofdbeharing.

Beweging

De Yorkshire Terriër speelt graag maar past zich ook makkelijk aan.

Verzorging

De Yorkshire Terriër heeft nogal wat vacht verzorging nodig; hij moet regelmatig voorzichtig gekamd of kort geknipt worden.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Yorkshire Terriër Club / Yorkshire Terriër Vriendenclub Nederland

Reacties

Andere rassen

1