Max en Luna Max en Luna
Menu

Whippet

Whippet

Whippet
Whippet Whippet

Karakter

Waaks, speels en vriendelijk

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere honden

Herkomst

Engeland

Informatie

De Whippet is een echte gezelligheidshond en altijd het liefst zoveel mogelijk betrokken bij het gezin. Een Whippet is niet graag alleen en vanwege zijn dunne beharing kan hij slecht tegen al teveel kou. De Whippet is sierlijk,slank,gespierd en droog met een diepe borstkas. Hij is perfekt gebouwd met de uitstraling van kracht,snelheid en balans. De Whippet is een zichtjager op konijn en haas die werd gefokt door de mijnwerkers en fabrieksarbeiders in Noord Engeland, uit windhonden en terriërs. Rond 1880 werd de rensport met Whippets populair. Zij werden bij nek en staartaanzet vastgehouden en na het startschot met een grote zwaai in de richting van een recht traject van 90 tot 180 meter gelanceerd. Zij renden naar hun eigenaar, die aan het eind met een lap stond te zwaaien. De Whippet kreeg in deze periode de bijnaam "renpaard van de armen". Whippets zijn handzame, atletisch gebouwde huishonden met een zachte glanzende vacht, die weinig onderhoud behoeft. De Whippet is intelligent met een eigen wil, rustig in huis en vol enthousiasme tijdens de wandeling. Ze slapen veel, liefst op de bank of in een stoel. Ondertussen houden ze altijd een oogje gericht op wat er in huis gebeurt.

Karakter

De Whippet is vrolijk van aard, zeer speels, schrander, gehoorzaam maar niet slaafs, iets onafhankelijk, evenwichtig,soms iets waaks. In huis een rustige en lieve hond welke met zachte hand opgevoed moet worden.

Opvoeding en Gedrag

De Whippet kan zich aan het leven in de stad aanpassen, mits hij maar regelmatig de gelegenheid krijgt om te rennen om zijn energie kwijt te kunnen.

Soort vacht

De Whippet heeft een kortharige vacht waarbij alle vachtkleuren en kleurencombinaties zijn toegestaan

Beweging

De Whippet kan zich aan het leven in de stad aanpassen, mits hij maar regelmatig de gelegenheid krijgt om te rennen om zijn energie kwijt te kunnen.

Verzorging

De Whippet moet minstens 1 a 2 maal per week geborsteld worden, tevens moet men het gebit en de nagels regelmatig controleren

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Whippet Club

Vrienden met een Whippet

Reacties

Andere rassen

1