Max en Luna Max en Luna
Menu

Wetterhoun

Wetterhoun

Wetterhoun
Wetterhoun Wetterhoun

Karakter

Waaks, zachtaardig, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Krullend

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Nederland

Informatie

De Wetterhoun ook wel Friese krulhaar of otterhond genoemd, was een hond voor boeren en arbeiders. Vroeger werd hij gebruikt als jachthond op otter en bunzing. Zijn andere taak was het bewaken van erf en huis. De Wetterhoun is een eenvoudige hond, die fors gebouwd is. Hij is een stoere bewaker van het erf, vooral tegen het "gevaarlijke"wild, zoals otters, marters wilde katten e.d. De Wetterhoun ziet er wat "grimmig"uit, dit komt door de stand van de ogen in de brede kop met een korte snuit. Hij is echter heel zachtaardig. Opvallend is de stevige krulvacht en de spiraalsaart. De Wetterhoun ligt graag buiten, waar hij alles in de gaten kan houden. Het is een lief, aanhankelijk dier dat dol is op zijn gezin. Hij kan ook buitengewoon goed overweg met kinderen. De Wetterhoun is een hond om trots op te zijn.

Karakter

De Wetterhoun is een erg lieve hond. Hij kan wat eenkennig zijn. Ook is hij zelfbewust, dat betekent dus dat hij af en toe wat Oost-Indisch doof is. Hij is absoluut betrouwbaar met kinderen. de Wetterhoun is niet aggressief, maar zal zich indien nodig wel verdedigen.De Wetterhoun is een uitgesproken buitenhond.

Opvoeding en Gedrag

De Wetterhoun heeft een consequente, liefdevolle opvoeding nodig waarbij geduld belangrijk is en liefst een baas met enige ervaring met honden. De Wetterhoun gaat goed met soortgenoten, huisdieren en eigen kinderen om maar is afstandelijk naar vreemden.

Soort vacht

De wetterhoun heeft een krullende vacht, zwart of bruin met of zonder witte vlekken, schimmel tekening.

Beweging

De Wetterhoun moet elke dag voldoende beweging hebben. Hij is dol op zwemmen en heeft een echte "watervacht".

Verzorging

De Wetterhoun heeft geen speciale verzorging nodig. Hij wordt ook vaak gekozen als "anti-allergie"hond.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Vereniging voor Staby- & Wetterhounen www.nvsw.nl De Wetterhoun Vereniging Nederland www.dwvn.nl

Vrienden met een Wetterhoun

Reacties

Andere rassen

1