Max en Luna Max en Luna
Menu

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier
West Highland White Terrier West Highland White Terrier

Karakter

Moedig, waaks, apporteren, drijven, vriendelijk en trouw

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Ruwharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere honden

Herkomst

Engeland

Informatie

De West Highland White Terriër is een erg vriendelijke en vrolijke hond. De West Highland White Terriër is een echte allemansvriend, die niet snel onder de indruk is. Ze zijn lief voor kinderen, leren graag en zijn soms ook graag op zichzelf. Het zijn erg oplettende honden, ze zijn ook zelfbewust maar wel vriendelijk. De West Highland White Terriër is een kleine hond waarbij de oren maar net zichtbaar zijn. De staart wordt overeind gedragen en de honden zijn vaak wit van kleur. De West Highland White Terriërs zijn erg zelfbewuste honden, maar wel erg vriendelijk en zeer moedig. De honden gaan goed samen met andere honden en zijn ook erg lief voor kinderen. Het zijn oplettende honden en ze waken thuis goed. Zijn oorsprong ligt in West Schotland, waar men door het ruige rotsachtige landschap een jachthond nodig had, die klein moest zijn met korte pootjes en tegelijk onverschrokken en sterk. Hij moest kunnen jagen op vossen, wilde katten, otters en dassen. Een goed uithoudingsvermogen en moed is daarbij natuurlijk niet weg te denken. Als huishond is de West Highland White Terriër heel geschikt. Hij waakt, staat zijn mannetje, is trouw, gezellig en voelt zich bovendien ook geheel op zijn gemak als schoothondje.

Karakter

Het karakter van de West Highland White Terriër is goed, het zijn vriendelijke honden en ook zelfbewust. Het zijn vriendelijke honden die graag samen zijn met kinderen. Het zijn echte gezelschapshonden die graag bij je komen liggen zo in de avonduren. Het zijn dan wel actieve honden, maar ze kunnen ook lekker lui zijn als zij de hele dag buiten zijn geweest.

Opvoeding en Gedrag

De West Highland White Terriër heeft een consequente, duidelijk opvoeding nodig en een doortastende baas. De West Highland White Terriër is lief voor kinderen, maar voor de omgang met kleine huisdieren is een goede socialisatie nodig. De reuen kunnen dominant gedrag naar seksegenoten vertonen.

Soort vacht

De West Highland White Terriër heeft een ruwharige, witte vacht.

Beweging

De West Highland White Terriër heeft veel beweging nodig, het zijn namelijk erg actieve honden ook al zijn ze zo klein.

Verzorging

De verzorging van de vacht van de West Highland White Terriër is wel nodig, een trimsalon wordt geadviseerd (twee keer per jaar).

Link Rasvereniging (en)

West Highland White Terriër Club Nederland

Westie Nederland

Vrienden met een West Highland White Terrier

Reacties

Andere rassen

1