Max en Luna Max en Luna
Menu

Welsh Terrier

Welsh Terrier

Welsh Terrier
Welsh Terrier Welsh Terrier

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Ruwharig

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Wales

Informatie

De Welsh Terriër komt uit Groot-Brittannië, het is een ras dat erg pittig is, het is een harde werker, maar ze zijn evenredig en compact gebouwd. Een Welsh Terriër is een erg aanhankelijke en gehoorzame hond, je kunt ze ook goed onder controle houden. De honden zijn veelal vrolijk en soms wat terughoudend als zij mensen niet goed kennen. Welsh Terriërs zijn absoluut niet agressief. Het ras kan gezien worden als pittig, maar het zijn wel honden die snel leren en gehoorzaam zijn. Het zijn erg aanhankelijke honden, je kunt ze goed onder controle houden en een cursus is sowieso een aanrader zodat de hond de basisoefeningen kent. De Welsh Terriër is ook erg leergierig en daarom is een cursus een aanrader met deze honden. De Welsh Terriër staat bekend als een vrolijke, actieve, aanhankelijke hond, die tot de oorspronkelijke terriërs behoort. Het is een echte jachthond die gebruikt werd voor de jacht op ratten, dassen en vossen. De Welsh Terriër vindt het prettig om bij zijn gezin te zijn, maar hij heeft er ook geen hekel aan om alleen te zijn. De Welsh Terriër is een dappere waker, maar zeker geen blaffer. Hij is actief, intelligent en lief voor baas en gezin.

Karakter

Het karajter van de Welsh Terriër is vrolijk, lief en leergierig. De honden zijn absoluut niet agressief, ze zijn juist goed onder controle te houden en soms wat terughoudend naar vreemden toe. Ze beschermen hun eigen gezinnetje graag en vinden het fijn om samen met hen er op uit te gaan en samen spelen daar is dit ras ook altijd wel voor in.

Opvoeding en Gedrag

De Welsh Terriër waarschuwt bij onraad en is tollerant t.o.v. kinderen, maar voor de omgang met kleine huisdieren is een goede socialisatie nodig. De reuen kunnen dominant gedrag naar seksegenoten vertonen. De Welsh Terriër heeft een consequente opvoeding met wat afwisseling nodig.

Soort vacht

De Welsh Terriër heeft een ruwharige vacht in de kleuren roodbruin met zwart, roodbruin met grijszwart

Beweging

De benodigde lichaamsbeweging van de Welsh Terriër is groot, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en bewegen graag.

Verzorging

De verzorging van de vacht van de Welsh Terriër is belangrijk, vaak wordt een trimsalon aangeraden.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandsche Welsh Terriër Club

Vrienden met een Welsh Terrier

Reacties

Andere rassen

1