Max en Luna Max en Luna
Menu

Welsh Corgi

Welsh Corgi

Welsh Corgi
Welsh Corgi Welsh Corgi

Karakter

Moedig, intelligent en vriendelijk

Formaat

Klein

Gewicht

10-20

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Wales

Informatie

De Welsh Corgi is een stevig gebouwde hond en heeft een groot uithoudingsvermogen. Deze kleine, levendige koeiendrijver komt oorspronkelijk uit het graafschap Cardiganshire in Wales. Daar heeft hij ook zijn naam aan te danken. De honden zijn zijn erg levendig. Het zijn actieve honden en intelligente honden. De kop van de Welsh Corgi heeft wat weg van de vos, het zijn prima honden voor de langere afstand. De Welsh Corgi is een ras dat stevig gebouwd is en toch klein is, de honden hebben erg korte poten en worden gemiddeld 30 cm groot en de staart wordt vaak op de grond gedragen. De honden hebben staande oren en zijn bijzonder levendig. De Welsh Corgi heeft een groot uithoudingsvermogen en veel energie, deze willen zij graag dagelijks kwijt. Oorspronkelijk zijn deze hondjes gefokt om het vee te drijven.

Karakter

Het karakter van de Welsh corgi is goed, het zijn lieve, moedige en energie honden. De honden zijn lief voor kinderen en zeer intelligent. Je kunt het ras in korte tijd veel leren en ze vinden het heerlijk om te mogen rennen, ze hebben iedere dag heel wat beweging nodig zodat de energie er uit is. Dan zijn de honden binnen ook rustig.

Opvoeding en Gedrag

De Welsh Corgi heeft de wil om te leren en is daardoor ook makkelijk trainbaar. De Welsh Corgi is een sociale hond, die het goed met kinderen, andere huisdieren en soortgenoten kan vinden maar het is geen allemansvriend. De reuen kunnen wel eens dominant gedrag vertonen naar andere honden.

Soort vacht

De Welsh Corgi heeft een kortharige vacht in alle kleuren

Beweging

De Welsh Corgi heeft heel wat beweging nodig, ondanks dat ze zo klein zijn hebben ze veel energie en een groot uithoudingsvermogen.

Verzorging

Eén keer per week goed borstelen is voor de Welsh Corgi meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Welsh Cardigan Club Nederland / Nederlandse Welsh Corgi Club

Reacties

Andere rassen

1