Max en Luna Max en Luna
Menu

Wat kun je doen als je hond last heeft van gewrichtspijn of artrose

Wat kun je doen als je hond last heeft van gewrichtspijn of artrose

Wat kun je doen als je hond last heeft van gewrichtspijn of artrose

Is je hond minder actief of heeft hij zichtbaar last tijdens dagelijkse activiteiten zoals wandelen of in en uit de auto springen? Dan is het goed mogelijk dat je hond lijdt aan artrose of andere gewrichtsproblemen heeft. Gelukkig zijn er middelen verkrijgbaar die deze klachten kunnen verminderen en de pijn bij je hond kunnen verzachten.

Gewrichtsproblemen en artrose komen helaas veelvuldig voor, met name bij oudere honden. Maar ook bij honden met overgewicht kunnen dergelijke klachten opspelen en de bewegingsvrijheid ernstig beperken. Speciale voeding of supplementen met glucosamine kunnen de problemen aanzienlijk verminderen en het geluk van je hond vergroten.

Pijn wordt bij oudere honden vaak veroorzaakt door verslechtering van het gewrichtsweefsel. Kraakbeen - het vochtige, sponsige weefsel dat de gewrichten masseert - begint af te breken waardoor je hond veel hinder en pijn ervaart. Farmaceutische geneesmiddelen met pijstilling en ontstekingsremmers (NSAID's) kunnen verlichting bieden, maar kunnen helaas zorgen voor bijwerkingen.

Dierenartsen bevelen al meer dan 20 jaar supplementen met glucosamine aan voor honden met artrose. Hoewel wetenschappers niet exact begrijpen hoe glucosamine werkt, lijkt het de bouwstenen van kraakbeen te activeren en bescherming te bieden tegen afbraak. Bovendien veroorzaken deze supplementen zelden bijwerkingen, waardoor supplementen met glucosamine veilig gebruikt kunnen worden.

Naast glucosamine zijn chondroitinesulfaat en methylsulfonylmethaan (MSM) veel voorkomende stoffen die veelbelovende resultaten hebben aangetoond bij de behandeling van artritis en gewrichtsafbraak. Glucosamine, chondroitine en MSM kunnen veiling in één product gecombineerd worden. Dit maakt het toedienen van dergelijke supplementen eenvoudiger en bovendien bespaar je hierdoor geld.

Max&Luna bieden een door dierenartsen aanbevolen lijn van geavanceerde hondenvoedingssupplementen en voeding aan.

Bespreek gezondheidsklachten van je hond altijd eerst met de dierenarts, voordat je begint met het toedienen van supplementen. Houd er rekening mee dat er doorgaans enkele weken overeen zullen gaan, voordat de effecten van supplementen zichtbaar worden. Dierenartsen raden aan om de effecten van deze behandelingen altijd na een maand of drie te evalueren.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen of suggesties? Stuur dan een mail naar hallo@maxenluna.nl of plaats een reactie onder dit artikel.

Reacties

Gerelateerde artikelen

1