Max en Luna Max en Luna
Menu

Wat is beste voeding voor jouw Pup?

Wat is beste voeding voor jouw Pup?

Wat is beste voeding voor jouw Pup?

De beste voeding voor een pup is per puppy afhankelijk. Zo is er een groot verschil in voeding voor kleine of grote pups. Voor elke pup is het belangrijk dat de puppy voeding zorgt voor een stevige ontlasting, glanzende vacht en bovenal een blije en actieve pup. Lees hier welke voeding het beste is voor jouw pup!

Algemene stelregel: zorg dat je pup goed op gewicht blijft en dat 'ie niet te dik wordt. Dikke pups kunnen last krijgen van gewrichtsproblemen. Puppy voeding met glucosamine kan dit voorkomen.

De kenmerken van goede puppy voeding

  1. Ingrediënten die jouw pup van nature eet, dus veel (vers) vlees en vis, aangevuld met groente en fruit. Deze ingrediënten zijn goed verteerbaar door jouw pup.
  2. Graanvrij voer; granen zitten niet in het natuurlijk dieet van een hond, bevatten veel koolhydraten en maken je pup dus dik. In hondenvoeding van supermarkten zit over het algemeen veel graan.
  3. Voldoet aan de energiebehoefte van een grote of kleine pup. Kies het juiste puppy voer op basis van het ras van je puppy. Grote pups hebben meer energie nodig dan kleine pups.

De kenmerken van slechte puppy voeding

Je kan duidelijk aan je pup zien of deze het verkeerde puppy voer krijgt. Bekende kenmerken zijn:

  1. Vacht is dof en verhaard snel
  2. Ontlasting is niet constant en wisselt qua structuur (vast en zacht)
  3. Pup is niet levendig en actief, speelt niet met andere pups

Veel puppy eigenaren zien het verschil pas als ze overstappen van een goedkoop merk hondenvoer naar een kwalitatieve hondenvoeding. Vaak heeft een pup veel minder nodig van een kwalitatief merk hondenvoer als Acana of Orijen. Dit komt omdat in deze hondenvoeding kwalitatieve ingrediënten van vers vlees en vis zitten in plaats van granen. Je pup kan deze beter verteren en haalt dus meer energie uit minder voer.

Hoe vaak moet ik mijn puppy voer geven?

De hoeveelheid puppy voeding is natuurlijk afhankelijk van het formaat en leeftijd van je pup. Vraag dit altijd na bij een rasvereniging of je dierenarts. Goede merken puppy voeding geven ook een hoeveelheid aan op hun verpakking. Het volgende schema geeft daarom een richtlijn over het aantal maaltijden en niet de hoeveelheid per maaltijd:

  • 2-3 maanden: dagelijks 4 maaltijden
  • 3-6 maanden: dagelijks 3 maaltijden
  • na 6 maanden: 2 maaltijden per dag

Na zes maanden kan je van puppy voer overstappen op junior voer. Na twaalf maanden kan je volledig overstappen op voer voor volwassen honden. Bij grotere rassen kan het raadzaam zijn dit al eerder te doen.

Uiteraard kan je deze maaltijden afwisselen met gezonde puppysnacks als beloning. Let op dat je de hoeveelheid snacks in mindering brengt op de hoeveelheid puppyvoer.

Puppy voeding aanbevolen door Max&Luna:

DOGR Puppy & Junior

DOGR Puppy & Junior is premium hondenvoeding voor puppies en jonge honden tot 12 maanden. Speciaal samengesteld om aan alle voedingsbehoeften van opgroeiende honden te voldoen. De kleine brokjes zorgen voor een optimale overgang van moedermelk naar droogvoeding. De hoeveelheid proteinen en vet in DOGR Junior is ook optimaal afgestemd en voldoet aan de hogere energiebehoefte tijdens de groei.

Applaws Puppy Large Breed met Kip

Complete hondenvoeding voor puppies van grote hondenrassen. Deze puppybrokjes bevatten 75% vlees met daarnaast 25% fruit, groente & kruiden. Applaws Puppy Large Breed is ontwikkeld met extra DHA, een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Opgroeiende honden hebben er daarom veel van nodig.

Acana Heritage Puppy & Junior

Deze hondenbrokken zijn geschikt voor jonge honden en puppies van vrijwel alle rassen. Met deze brok van Acana, met verse ingrediënten zal jouw puppy uitgroeien tot een gezonde, blije hond. De brokken zijn rijk aan vers scharrelkippen-vlees, Burbank aardappelen, lokaal in Canada gevangen vis en zongerijpte groenten en fruit. Deze voeding bevat 60% vers vlees- en vis ingrediënten en heeft alleen haver als bron van (laag glychemisch) graan.

Acana Puppy Large Breed

Uitermate geschikt voor pups van grote rassen, er zit namelijk 55% vlees in! Acana Puppy Large Breed is gemaakt met verse ingrediënten en is vrij van hoge glychemische granen. Acana Puppy Large Breed heeft een prachtige combinatie van vers fruit en vlees. Hiervan zal jouw hond zeker van gaan smullen.

Acana Puppy Small Breed

Speciaal samengesteld voor de ontwikkeling van snelgroeiende puppies van kleine rassen. Rijk in natuurlijke ingrediënten zoals vers vlees van scharrelkippen, eieren en vrij van granen. Dit rijke hondenvoer helpt jouw pup in de piek van de groei en conditie. Acana Puppy Small Breed houdt je kleine puppy gezond, blij en sterk!

Orijen Whole Prey Puppy Small & Medium

Deze volledige voeding voldoet aan de natuurlijke behoeften van een opgroeiende pup van zowel kleine als middelgrote hondenrassen. Deze voeding bestaat voor 80% uit vers vlees- en vis-ingrediënten, aangevuld met verse groenten en fruit. Hiermee heeft Orijen puppy dezelfde samenstelling als het voedsel dat honden van nature zouden eten. Het vlees en de vis in de brokken is afkomstig van scharrelkippen, kalkoen, haring, zalm en snoek. Het voer is graanvrij en gluten vrij en bevat daarnaast ook geen andere vulmiddelen als mais of bietenpulp. Hiermee is het voer 100% natuurlijk en zal het er voor zorgen dat jouw puppy gezond, gelukkig en sterk opgroeit.

Orijen Whole Prey Puppy Large

Deze speciale Puppy brok van Orijen is zeer geschikt hondenvoer met probiotica voor grote pups van grote hondenrassen, welke vaak in korte tijd een flinke groei doormaken. Dit hondenvoer bestaat voor 80% uit vers vlees en vis ingrediënten van scharrelkippen, kalkoen, zalm, haring en snoek. Dit alles is aangevuld met mooie en verse groente, fruit, kruiden en grassen afkomstig van lokale Canadese telers. De brokken bevatten geen mais, graan of gluten en stoffen die vaak als vulmiddel gebruikt worden. Door de complete en gebalanceerde samenstelling van Orijen Puppy Large Breed zal uw puppy gezond, sterk en gelukkig zijn! De Probiotica zorgen voor een gezond evenwicht van de darmflora, bevorderen en sterken de afweer

Reacties

Gerelateerde artikelen

1