Max en Luna Max en Luna
Menu

Waarom leven katten langer dan honden?

Waarom leven katten langer dan honden?

Waarom leven katten langer dan honden?

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom katten gemiddeld langer leven dan honden? Katten leven gemiddeld vijftien jaar en honden gemiddeld twaalf jaar. Kleine(re) honden leven vervolgens weer langer dan grote honden. Hoe zit dat eigenlijk?

Om te beginnen is het vreemd dat katten langer leven dan honden. Grotere dieren, zoals olifanten en walvissen, leven doorgaans langer dan kleinere dieren. Verschillende wetenschappers hebben zich al over deze kwestie gebogen. Echter, een eenduidig antwoord is er niet.

Katten hebben negen levens


Wetenschappers noemen er wel de volgende mogelijke oorzaken: vroeger, ver voor de tijd dat honden en katten als huisdier werden gehouden, leefden honden in groepen. Hierdoor was de kans op infectieziekten groot, wat weer effect had op de leeftijdsverwachting van honden. Daarnaast hebben honden slechts één leven, naast de spreekwoordelijke negen levens van een kat. En dat gezegde komt niet zomaar uit de lucht vallen. Katten zijn zeer goed in staat zichzelf te verdedigen. Ze hebben scherpe klauwen en tanden waarmee zij zich kunnen weren, daarnaast zijn ze snel en kunnen ze klimmen.

De rol van voeding bij een lang leven voor hond en kat

De exacte redenen zullen we wellicht nooit weten. Dat neemt niet weg dat we elke dag een positieve invloed kunnen hebben op een langer, gezonder en zodoende leuker leven voor onze honden en katten! Met gezonde en duurzame voeding verbeter je de levenssituatie namelijk aanzienlijk. Je trouwe viervoeter zal er hierdoor gezonder uitzien en levendiger zijn. Jij als baasjes krijgt hiervoor weer veel liefde terug en dat is uiteindelijk onbetaalbaar! In de Max&Luna Shop vind je tal van heerlijke en gezonde producten voor je hond of kat. Max en Luna hebben dit zelf met zorg uitgekozen en natuurlijk allemaal zelf getest!

Wat doe jij om je hond of kat zo lang mogelijk een goed leven te geven? Deel het met ons in de reacties!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1