Max en Luna Max en Luna
Menu

6 vragen over huisdierenverzekering

6 vragen over huisdierenverzekering

6 vragen over huisdierenverzekering

6 vragen over huisdierenverzekering

Zodra de bladeren vallen en de eerste zuidwesterstorm over ons land heeft geraasd, storten we ons massaal op de aanbiedingen voor onze zorgverzekering. Zit ik nog wel goed, kan ik elders goedkoper zijn de vragen die je jezelf stelt. Je wilt bij ziekte natuurlijk verzekerd zijn van goede zorg voor een aantrekkelijke premie.

Maar hoe zit het met de ziektekosten van je hond of kat bij de dierenarts. Zijn die ook goed geregeld? Net zoals voor ons mensen zijn er zorgverzekeringen voor honden en katten. Neem eens de tijd om je hierin te verdiepen, het kan je veel leed en geld besparen. Een goede vergelijker van hondenverzekeringen en kattenverzekeringen vind je bij Max&Luna.nl! Je wilt immers niet voor de keuze komen te staan om je hond of kat te laten inslapen omdat je de behandeling van de dierenarts niet kunt betalen.

Je zult niet de enige zijn die denkt 'dat overkomt mij niet'. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gescheurde kruisbanden of een gebroken poot is niet zeldzaam. Denk daarnaast ook aan gebitsreinigingen, bloedonderzoek en vaccinaties. Zoals vele andere huisdierenbezitters onderschat je waarschijnlijk de kosten van de dierenarts.

Net als bij mensen komen er voor dieren steeds meer behandelmethoden. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het heeft ook een prijskaartje. Voor een gewoon consult of vaccinatie vallen de kosten nog wel mee. Maar als je huisdier moet worden opgenomen of een operatie moet ondergaan, dan lopen de medische kosten al snel op tot 1.500 euro of meer.

Als je dit soort grote bedragen eenvoudig kunt betalen heeft verzekeren voor jou misschien geen toegevoegde waarde. Is dat niet het geval? Dan is het verzekeren van je hond of kat zeker aan te raden.

Zes vragen over een huisdierenverzekering:


1. Heb ik een eigen risico?

Ook bij huisdierenverzekeringen heb je een eigen risico. Deze verschilt per verzekeraar en per pakket. Als je kiest voor een hoger eigen risico is de premie meestal lager. Ga dus niet alleen af op de premie maar kijk goed wat de eigen bijdrage is per pakket. Een laag vast bedrag kan dan achteraf niet zo voordelig zijn.

2. Is het duur om te verzekeren?

Vanaf 10 euro voor een kat en 20 euro voor een gemiddelde hond heb je al een behoorlijke basisdekking. Hierin worden consulten, geneesmiddelen, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, medisch noodzakelijke operaties, opname en verblijf in de dierenkliniek vergoed. Bij sommige hondenrassen en kattenrassen wordt een maximale vergoeding gegeven bij veel voorkomende behandelingen. Kijk hiernaar bij jouw hond of kat.

3. Zijn er ook aanvullende verzekeringen?

Bij alle verzekeraars kun je kiezen uit aanvullende verzekeringen of een aanvullende dekking. Dit kan bijvoorbeeld voor gebitsbehandelingen, dierenartskosten in het buitenland, chemotherapie, fysiotherapie en crematie. Het is een kwestie van afwegen of je het risico wilt lopen om dit soort kosten zelf te betalen of te verzekeren voor een wat hogere premie.

4. Waar moet ik op letten?

Niet alleen het eigen risico, maar ook welk bedrag er in het pakket wordt vergoed kan erg verschillen. In de dierenverzekering vergelijken optie van Max&Luna is dit allemaal keurig op een rijtje voor je gezet.

Heb je een hond die gevoelig is voor problemen met heupen of ellebogen, of wil je voor je kat de kosten van castratie/sterilisatie verzekeren, dan is dat heel eenvoudig te vergelijken door het aan te vinken op deze website.

5. Is leeftijd belangrijk?

Dat je hond of kat gezond is, als je de verzekering afsluit, is het belangrijkste. De leeftijd is minder belangrijk, want honden en katten kunnen tot alle leeftijden worden verzekerd. Dus wacht niet te lang en neem direct een kijkje op de kattenverzekering vergelijker en hondenverzekering vergelijker van Max&Luna. Hier kun je alle dierenverzekeringen snel en eenvoudig met elkaar te vergelijken. Je krijgt meteen een overzicht met vergoedingen en premies.

6. Wisselen er mensen van huisdierenverzekering?

Het komt minder voor dan bij onze eigen zorgverzekering. Als je niet tevreden bent, of elders goedkoper kunt verzekeren is er alle reden om over te stappen. Ook hier geldt dat je huisdier gezond moet zijn.

Waar heb jij je trouwe viervoeter laten verzekeren? Kies je voor een goedkope dierenverzekering of toch een verzeker je je huisdier met een aanvullende dekking? Praat mee op het Max&Luna Forum

Reacties

Gerelateerde artikelen

1