Max en Luna Max en Luna
Menu

Vizsla

Vizsla

Vizsla
Vizsla Vizsla

Karakter

Intelligent en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Hongarije

Informatie

De Vizsla is een afstammeling van de oude jachthonden, die meer dan duizend jaar geleden bij de Nomaden in het huidige Hongarije leefden. Zij zijn door de loop der jaren gekruist met andere lokale honden, waartussen waarschijnlijk de Panonische brak en de Tartaarse gele hond zaten. De Vizsla is een zachtaardig, lief dier. De Vizsla is wel een hond die gewend is om zelfstandig te werken en die eigenschap wordt binnen het gezin niet altijd op prijs gesteld. Hij heeft daarom ook een baasje nodig, die de leiding op zich neemt. Bij de juiste opvoeding is de Vizsla een vrolijke vriend voor het leven, die lief voor kinderen is en een trouwe bewaker van huis en gezin. De Vizsla is er zowel in korthaar als draadhaar.

Karakter

De Vizsla is intelligent, vriendelijk, evenwichtig, sportief, leergierig, meegaand, trouw, aanhankelijk, jachtinstinct

Opvoeding en Gedrag

De Vizsla moet duidelijk, consequent, maar met zachte hand worden opgevoed. De Vizsla kan het goed met soortgenoten en kinderen vinden, maar om goed samen te gaan met kleine huisdieren is een goede socialisatie nodig. Bezoek wordt aangekondigd.

Soort vacht

De Vizsla is kortharig of ruwharig, effen donker tarwegeel tot donker goud kleurig

Beweging

De Vizsla heeft behoorlijk wat beweging nodig waarbij hij veel kan rennen en spelen.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de kortharige Vizsla meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd. Af en toe borstelen en twee keer per jaar naar de trimsalon om te plukken is voor de draadhaar meestal wel voldoende

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden Vizsla

Vrienden met een Vizsla

Reacties

Andere rassen

1