Max en Luna Max en Luna
Menu

Turkse Angora

Turkse Angora

Turkse Angora
Turkse Angora Turkse Angora

Karakter

Speels en actief

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Turkije

Informatie

Misschien lastig voor te stellen dat deze langharige kat uit Turkije komt, maar de warme vacht beschermt de kat goed tegen de koude winters in Ankara. In zijn geboorte land wordt de Turkse Angora beschouwd als een nationale schat, dit door zijn elegante uitstraling. De elegante uitstraling is wel een beetje misleidend, onder de verfijnde buitenkant schuilt een ondeugend en sterk karakter. De Angora is slim en zal snel weten hoe deuren en lades geopend moeten worden en zal na wat training zelf de kraan kunnen open draaien. Probeer minder goede gewoontes direct af te leren, want als de Angora iets in zijn hoofd krijg is het moeilijk om hem weer van gedachte te laten veranderen. Door deze hoge intelligentie is de angora wel geschikt om te trainen of te laten spelen met puzzel speelgoed.

Karakter

De angora is actief, behendig en assertief. Vanaf dag 1 zal hij geïnteresseerd zijn in alles wat je doet. De energieke natuurlijk en gevoel voor humor zorgt er voor dat deze kat zeer geschikt is voor een gezin met kinderen.

Postuur

De Turkse angora is een middelgrote kat met een elegant en sierlijk uiterlijk.

Soort vacht

De Turkse Angora heeft een middellange vacht, zonder ondervacht. Meestal is deze wit van kleur, maar ze komen voor in allerlei kleuren en patronen, waaronder zwart, blauw, rood, schildpad, tabby's en veel andere kleuren.

Ogen

De Angora heeft Amandelvormige ogen die blauw, groen, oranje of zelfs odd-eyed (twee verschillende kleuren) kunnen zijn.

Verzorging

De zijdezachte vacht van de Angora schuurt niet en is daardoor makkelijk te kammen. Dit hoeft dan ook maar een keer per week. Bij een Angora met een witte of lichte vacht is het aan te raden om hem eens een de paar maanden in bad te doen.

Link Rasvereniging (en)

Nederlanse Langhaarkatten Vereniging

Vrienden met een Turkse Angora

Reacties

Andere rassen

1