Max en Luna Max en Luna
Menu

Toyger

Toyger

Toyger
Toyger Toyger

Karakter

Intelligent, speels en vriendelijk

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De Toyger is ontstaan door een bengel met een binnenlandse korthaar te kruisen. Hierdoor is het een huiselijke kat, zonder wild bloed, maar met een wild uiterlijk. Het patroon op zijn vacht doet dan ook denken aan dat van een tijger. De Toyger is een energieke kat die graag in beweging is of interactieve spelletjes doet. De toyger zou het fijn vinden om aan een tuigje of in een gesloten ren naar buiten te kunnen. De Toyger kan ook goed bij gezinnen met kinderen, al moeten deze wel in de gaten gehouden worden. Ook met andere katten of honden kan de Toyger goed samen.

Karakter

De Toyger is een vriendelijke, intelligente en speelse kat, die houd van mensen en andere huisdieren. Hij is actief en speels en erg makkelijk in de omgang.

Postuur

Het lichaam van de Toyger is atletisch gebouwd, gespierd en heeft de uitstraling van een wilde kat of tijger.

Soort vacht

De Toyger staat bekend om zijn mooie gestreepte vacht patronen die doen denken aan de vechtpatronen van een tijger en andere wilde katten. de Toyger heeft een korte glanzende vacht die zacht aan voelt. De vacht is een oranje-achtige kleur met bruine en donkere banen of vlekken over het lichaam. De buik van de Toyger is vaak wit.

Ogen

De ogen van de Toyger zijn amandelvormig en staan vrij ver uit elkaar. De kleur van de ogen moet een intense kleur zijn, maar alle kleuren zijn toegestaan

Verzorging

De Toyger heeft niet veel verzorging nodig. Een keer in de week even borstelen is meer dan voldoende. Natuurlijk is het bijhouden van de nagels, tanden en oren ook belangrijk.

Link Rasvereniging (en)

De Toyger heeft nog geen bekende rasvereniging of cattery in Nederland.

Reacties

Andere rassen

1