Max en Luna Max en Luna
Menu

Tonkanees

Tonkanees

Tonkanees
Tonkanees Tonkanees

Karakter

Aanhankelijk, speels en nieuwsgierig

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De Tonkanees is een kruising tussen de Siamees en de Burmees. Het is een speelse en actieve kat die genoeg bewegingsruimte nodig heeft. Hij heeft een vriendelijk en zacht karakter en is daardoor erg sociaal naar andere dieren en zijn eigenaar. De Tonkanees kan hierdoor echt niet goed alleen zijn, en niet geschikt voor mensen die weinig thuis zijn. De Tonkanees wordt ook wel de Gouden Siamees, Tonkinees of Golden Siamese genoemd en is dan ook familie van de Siamees.

Karakter

De Tonkanees is een actieve en speelse kat die altijd alert is. Hij heeft veel bewegingsruimte nodig want hij is erg sportief, maar loopt ook makkelijk weg. Verder is de Tonkanees intelligent, nieuwsgierig, aanhankelijk en erg geïnteresseerd in mensen.

Postuur

De Tonkanees is een slanke gespierde kat. Ze zijn meestal wat zwaarder dan dat ze er uit zien door hun gespierde lichaam. Ze hebben ovale poten en een wigvormige kop met grote oren.

Soort vacht

De vacht van de Tonkinees is kort, fijn, glanzend, voelt zijdezacht en ligt vlak op het lichaam.

Ogen

De Tonkinees heeft perzikpitvormige ogen die ver uit elkaar en schuin geplaatst staan. De kleuren zijn blauwgroen en zee/smaragd groen.

Verzorging

De Tonkinees heeft niet veel verzorging nodig. 1 keer in de week borstelen en de nagels knippen is voldoende.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1