Max en Luna Max en Luna
Menu

Tips bij aanschaf van een Puppy

Tips bij aanschaf van een Puppy

Tips bij aanschaf van een Puppy

Als je een puppy in je leven wilt hebben (en dat willen we toch allemaal) denk dan aan de volgende tips. Zo vermijd je dat je een puppy koopt bij onverantwoordelijke fokkers die snel geld willen verdienen, en niet het beste voor hebben met jou en je nieuwe trouwe vriend.Tips bij de aanschaf van een Puppy

  1. Overweeg een pup uit het asiel: Ook in asiels worden regelmatig puppies opgenomen. Deze zijn gevonden of overgedragen door eigenaren die een 'ongelukje' niet voorzien hebben. De pups zijn gezond, ingeënt en verdienen een warm thuis. Kijk hier voor asiels in jouw buurt.
  2. Doe research voor je koopt: Dit klinkt logisch, maar niet iedereen neemt een rationele beslissing als ze een pup kopen. Check de fokker online en kijk of andere mensen ervaring met deze fokker hebben. Onderzoek ook of een specifiek ras wel past bij jouw levensstijl. Elk ras heeft andere behoeftes en temperament. Vragen over gedragskenmerken en opvoeding kun je altijd stellen aan de Max&Luna Dierencoach.
  3. Ga altijd kijken bij de moeder: De interactie tussen moeder en pup is erg belangrijk. Als de moeder niet aanwezig is, dan is dit al een teken dat de fokker twijfels oproept. Bij een bezoek kun je ook gelijk zien of de omstandigheden waarin de pup zich bevindt goed zijn zoals een schone ruimte, voldoende drinkwater en dat alle pups er gezond uit zien. Neem nooit een pup weg bij zijn moeder voordat deze 8 weken oud is.
  4. Check vaccinaties: Vraag altijd naar de vaccinatie papieren om zeker te zijn dat de pup op tijd gevaccineerd en ontwormd is. Bij een rashond is altijd een officieel registratie en de medische achtergrond van de ouders aanwezig. Krijg je deze niet dan is jouw pup geen rashond.
  5. Officiële fokkers: Erkende fokkers zijn bekend bij de rasverenigingen. Zoek je een pup van een bepaald ras? Neem dan contact op met de desbetreffende rasvereniging en zijn informeren je over welke fokkers een nest verwachten. Soms is er een wachtlijst. Een paar maanden wachten op een gezonde pup is echter altijd beter dan een ongezonde pup online kopen.

Reacties

Gerelateerde artikelen

1