Max en Luna Max en Luna
Menu

Tervuerense Herder

Tervuerense Herder

Tervuerense Herder
Tervuerense Herder Tervuerense Herder

Karakter

Speels, alert, intelligent, aanhankelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

België

Informatie

De Tervuerense Herder is middelgrote, langharige hond met een charmant voorkomen. Bijna alle goede eigenschappen, die je voor je hond kunt wensen, zitten verzameld in deze Belgische herdershond. De Tervuerense Herder is een hond die zowel kracht als elegantie uitstraalt. Het is een hond met een standvastig karakter, veel energie en behoefte aan veel lichamelijke en geestelijke beweging. De vachtkleur kan variëren van zandkleurig naar grijs met duidelijke aftekening van het masker. Kenmerkend is de sprankelende blik in de ogen. Het is een trouwe familiehond, die lief, intelligent, aanhankelijk en goed af te richten is. Daar hij een echte herdershond is, houdt hij graag zijn kudde bij elkaar en is hij er onvoorwaardelijk voor baas en gezin. Bij een juiste aanpak en een goede socialisatie, zal hij het ook uitstekend met andere huisdieren kunnen vinden.

Karakter

De Tervuerense Herder is een vrolijke, intelligente, standvastige en werklustige hond met veel energie. Ze hebben duidelijk behoefte aan geestelijke en lichamelijke beweging. Het is een sociale, aanhankelijke gezinshond die graag werkt, maar op schoot liggen niet schuwt. De Tervuerense Herder kan gereserveerd zijn naar vreemden, echter wanneer het ijs is gebroken is het ook voor vreemden een vriendelijke hond.

Opvoeding en Gedrag

De Tervurense Herder is dol op zijn gezin en kan het ook goed met andere huisdieren vinden maar is afwachtend naar vreemden. De Tervuerense herder is een gevoelige hond en moet met zachte hand worden opgevoed en goed gesocialiseerd.

Soort vacht

De Tervurense Herder heeft een langharige vacht in de kleuren vaalrosse(fauve), grijsrood, bruingrijs gemeleerd, van bruin tot grijs, altijd met zwart masker

Beweging

Gezien de Tervuerense Herder veel energie bezit, is het noodzakelijk dat de hond dagelijks stevig wordt uitgelaten. Fietsen, lange wandelingen, skaten, etc. zijn goede vormen om de hond te laten 'uitwaaien'. Te weinig beweging is zowel frustrerend voor de hond als uiteindelijk voor de baas.

Verzorging

Vanwege de lange vacht met onderwol moet je de Tervuerense Herder wekelijks kammen en borstelen om klitten te voorkomen. Gebruik hiertoe de juiste materialen om beschadiging van de ondervacht te voorkomen.

Link Rasvereniging (en)

Belgische Herder Club Nederland

Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden

Vrienden met een Tervuerense Herder

Reacties

Andere rassen

1