Max en Luna Max en Luna
Menu

Teckel

Teckel

Teckel
Teckel Teckel

Karakter

Overmoedig, intelligent, fel en trouw

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Ruwharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere honden

Herkomst

Duitsland

Informatie

De Teckel wordt in Duitsland nog steeds als jacht- en waakhond gebruikt. In Nederland werd de Teckel ingezet voor de jacht op dassen. Vandaar dat men hem hier ook wel als dashond kent. De Teckel heeft een zeer goede neus, die hem vroeger bij de jacht goed van pas kwam. Heel opmerkelijk is, dat de Teckel een echte kindervriend is, maar ook ouderen kunnen heel veel plezier aan deze blijmoedige, waakse, gezinshond beleven. Bovendien moedigt de Teckel de oudere baasjes aan, om achter de geraniums uit te komen en hun huisvriendje uit te laten. Een hele dag opgesloten zitten, is echt wel wat te veel voor dit actieve beestje. Een paar keer per dag een lekkere wandeling zal zowel baas als Teckel enorm goed doen.

Karakter

De Teckel is intelligent, vindingrijk, eigenzinnig, in het veld moedig en hard voor zichzelf, volhardend, trouw, jachtpassie, zelfstandig en levendig.

Opvoeding en Gedrag

De teckel heeft een consequente opvoeding met een goede socialisatie nodig. De Teckel gaat normaal gesproken goed met soortgenoten om maar moet voor de omgang met kleine huisdieren goed gesocialiseerd worden. De Teckel is terughoudend naar vreemden.

Soort vacht

De Teckel is kort- of ruwharig eenkleurig rood, tweekleurig zwart met bruin, gevlekt rode of zwarte ondergrond met lichtere vlekken, wildzwijnkleur

Beweging

De Teckel past zich makkelijk aan maar speelt graag.

Verzorging

Af en toe met een rubberen handschoen de dode en losse haren verwijderen is voor de kortharige meestal wel voldoende. Voor de ruwhaar en langhaar Teckel is af en toe een kambeurt meestal wel voldoende.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Teckel Club

Vrienden met een Teckel

Reacties

Andere rassen

1