Max en Luna Max en Luna
Menu

Sphynx

Sphynx

Sphynx
Sphynx Sphynx

Karakter

Speels en nieuwsgierig

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Geen vacht

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Canadees

Informatie

Sommige mensen worden nog al afgeschrikt door de haarloze Sphynx. Maar als je hem beter leert kennen kom je er achter dat de Sphynx een warme en grappige kat is. De Sphynx is een typische binnen kat en zal daar altijd de warme plekjes op zoeken, bij de verwarming, onder de dekens of op de vensterbank in de zon. De Sphynx is graag bij mensen en zal sociaal en aanhankelijk naar het baasje zijn. Wat ook grappig is aan de Sphynx is dat ze hun tenen als vingers gebruiken en op die manier alles kunnen onderzoeken wat ze interessant lijkt. Sommige mensen denken dat de Sphynx hypoallergeen is omdat hij geen vacht heeft, dit is niet waar. Een allergie komt namelijk door de huidschilfers van een kat en niet door de vacht.

Karakter

De Sphynx heeft een Nieuwsgierig, Slim en grappig karakter. Een echte clown die alles zal doen om aandacht te krijgen.

Postuur

De Sphynx is een middelgrote kat. Het vrouwtje zal vaak wat kleiner zijn dan het mannetje.

Soort vacht

De Sphynx is een haarloze kat en heeft dus geen vacht. De Sphynx heeft een soort suède achtige en gerimpelde huid. Wel kan de Sphynx verschillende kleuren of patronen op de huid hebben bijvoorbeeld een schildpad of tabby.

Ogen

De Sphynx heeft citroenvormige ogen die in allerlei kleuren kunnen voorkomen

Verzorging

Een Sphynx heeft erg veel verzorging nodig. Bedenk dus goed of je hier genoeg tijd voor hebt. De huid van een Sphynx kan erg vettig worden en moet daarom wekelijks tot maandelijks gewassen/gebadderd worden om verstopte poriën te voorkomen. Ook de oren, ogen en klauwen kunnen een vettige/wasachtige laag krijgen en moeten daarom regelmatig schoongemaakt worden.

Link Rasvereniging (en)

Rexkattenclub http://www.rexkattenclub.nl/

Vrienden met een Sphynx

Reacties

Andere rassen

1