Max en Luna Max en Luna
Menu

Spaanse Waterhond

Spaanse Waterhond

Spaanse Waterhond
Spaanse Waterhond Spaanse Waterhond

Karakter

Speels, apporteren, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Krullend

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Spanje

Informatie

De Perro de agua español of Spaanse Waterhond zijn erg gehoorzame en attente honden. Ze vinden het heerlijk om lekker te mogen rennen en zijn erg lief voor kinderen. De honden luisteren goed en willen ook graag wat leren, ze kunnen prima in huis worden gehouden en zijn goed gespierd. De perro de agua espagñol of Spaanse Waterhond was de hulp en toeverlaat van vissers, maar ook van jagers en herders. Een echt veelzijdig beestje. De Spaanse Waterhond is uitgerust met een uitstekende neus en een buitengewoon gehoor. De Spaanse Waterhond is een actieve hond, die erg zijn best doet om het zijn baasje naar de zin te maken. De Spaanse Waterhond is bovendien een trouwe, werklustige gezinsvriend, die altijd bereid is zijn gezin te verdedigen. Toch is hij zeker niet agressief te noemen. De Spaanse Waterhond houdt van water, maar je moet hem er, als pup, natuurlijk wel eerst mee kennis laten maken. De Spaanse Waterhond is een ideale gezinshond met een vacht die tegen alle weersomstandigheden bestand is.

Karakter

Het karakter van de Spaanse Waterhond is goed, de honden vinden het heerlijk om te mogen zwemmen, rennen en als ze maar mogen bewegen. Ze vinden het fijn als ze lekker bij je mogen zijn en het zijn echte gezelschapsdieren. De Spaanse Waterhonden kunnen dan ook goed in huis worden gehouden als zij hun energie maar kwijt kunnen.

Opvoeding en Gedrag

De Spaanse Waterhond heeft een consequente opvoeding met wat afwisseling nodig. Deze sociale honden gaan goed met kinderen, soortgenoten, vreemden en andere huisdieren om.

Soort vacht

De Spaanse Waterhond heeft een krullende vacht in alle vachtkleuren met uitzondering van wit met dalmatiervlekken en driekleur

Beweging

Spaanse Waterhonden hebben veel beweging nodig, ze zijn erg gespierd en zeer atletisch. Ze vinden het fijn om lekker te mogen rennen en achter een bal aan te mogen rennen, ook aan de fiets kunnen de honden mee, let op wel pas als ze zijn uitgegroeid.

Verzorging

Perro de agua español of Spaanse waterhonden hebben krullend haar en daarom moeten zij soms geschoren worden.

Link Rasvereniging (en)

Perro de Agua Español Club Nederland

Vrienden met een Spaanse Waterhond

Reacties

Andere rassen

1