Max en Luna Max en Luna
Menu

Somali

Somali

Somali
Somali Somali

Karakter

Actief en nieuwsgierig

Formaat

Middel

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Zuidoost-azië / kust Indische oceaan

Informatie

De Afkomt van de Somali is niet zoals je denkt Somalië, maar eerder Zuid-oost Azië en landen aan de Indische oceaan. De Somali lijkt een beetje op een kleine Afrikaanse wildkat, maar is zeker niet wild. De Somali is eigenlijk de langharige versie van de Abessijn. Deze ondeugende kat wordt vaak vergeleken met een aap. Slim, nieuwsgierig en zeer actief. Deze kat is geschikt voor een persoon of gezin die houd van gekkigheid en die graag met de kat communiceren. De Somali is slim en zal makkelijk deuren kunnen openen en graag in kleine ruimtes kruipen. Een echte huiskat die gek is op aandacht en graag met je zal spelen en in je buurt blijft. een kat die het geen probleem vind om de enige kat te zijn, zolang hij maar genoeg vermaakt wordt.

Karakter

De Somali is een slimme, nieuwsgierige, onderhoudende en zeer actieve kat.

Postuur

De Somali is een middelgrote kat met een lang en gespierd lichaam dat word ondersteund door lange, slanke en gespierde benen en ovale voeten. Het lijkt vaak alsof hij op zijn tenen loopt.

Soort vacht

De Somali heeft een semi-langharige vacht die veelal zacht aan voelt. De Textuur kan verschillen afhankelijk van de kleur van de vacht. De vacht kan rood, chocolade, kaneel, blauw/grijs, lila of zilver zijn.

Ogen

De Somali heeft amandelvormige ogen in goud, amber of groen die omringd zijn door twee ringen een van een donkere kleur en een van een lichtere kleur.

Verzorging

De Somali heeft wel wat verzorging nodig. Door de wat langere vacht is het belangrijk om de vacht wekelijk te borstelen of te kammen om zo klitten en vervilting te voorkomen.

Link Rasvereniging (en)

SOMALI http://somaby.com/. RASKAN http://www.raskan.nl/ ABY2000 http://www.aby2000.nl/

Vrienden met een Somali

Reacties

Andere rassen

1