Max en Luna Max en Luna
Menu

Sokoke

Sokoke

Sokoke
Sokoke Sokoke

Karakter

Aanhankelijk, speels en actief

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Kenia

Informatie

De Sokoke is een zeldzaam en weinig voorkomen ras. Hij wordt ook wel de Afrikaanse Korthaar genoemd. Het is een levendige en onafhankelijke kat die goed kan klimmen en zwemmen. Van oorsprong woonde deze katten in de bomen van het Sokokewoud en stonden toen bekend als witschouderkatten. Ondanks dat de voorouders van dit ras wilde katten zijn is de Sokoke erg geschikt als huis kat en is deze erg sociaal naar mensen, honden en andere katten.

Karakter

Het karakter van de Sokoke is sociaal, actief, levendig en speels. Ze zijn erg behendig in klimmen en jagen en doen dit dan ook graag met speeltjes en spelletjes.

Postuur

De Sokoke heeft een middelgroot lijf met lange en slanke poten. Het lichaam is goed gespierd. Opvallend is dat de voorpoten duidelijk korter zijn dan de achterpoten.

Soort vacht

De vacht van de Sokoke is kort en glanzend en ligt vlak tegen het lichaam. de vachtkleur is zwart met een grijze of goudbruine onderkleur. altijd in tabby patroon.

Ogen

De ogen van de Sokoke zijn groot en amandel vorig. Ze staan wat schuin geplaatst richting de neus en zijn lichtgroen tot amber van kleur.

Verzorging

De Sokoke heeft niet veel vachtverzorging nodig. af en toe borstelen is meer dan genoeg. zo als bij alle andere rassen is het belangrijk om de nagels te knippen en de oren en ogen schoon te houden.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1