Max en Luna Max en Luna
Menu

Sint Bernard

Sint Bernard

Sint Bernard
Sint Bernard Sint Bernard

Karakter

Waaks, eigenwijs, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Zeer groot

Gewicht

50+

Vachttype

Langharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Zwitserland

Informatie

De Sint Bernard is verwant aan de sennenhond en gefokt door Augustijner monniken. Zijn naam heeft hij gekregen omdat hij als reddingshond werd ingezet op de Sint Bernardpas. Er zijn al heel wat mensen die hun leven aan de Sint Bernard te danken hebben. De Sint Bernard is een rustige reus met een fijn, gevoelig karakter. De Sint Bernard is wel een hond die wat eigenzinnig kan zijn. Een goede consequente opvoeding is heel belangrijk voor hem.

Karakter

De Sint Bernard is goedgehumeurd, vriendelijk, evenwichtig, stabiel, gevoelig, aanhankelijk en waaks.

Opvoeding en Gedrag

De Sint Bernard is redelijk gehoorzaam en heeft een consequente, duidelijke opvoeding nodig. De Sint Bernard gaat goed met kinderen en andere huisdieren om en dit geldt normaal gesproken ook voor soortgenoten en vreemden.

Soort vacht

De Sint Bernard is kort- of langharig in verschillende tinten rood tot bruingeel met wit, gestroomd , verplicht witte aftekeningen aan borst.

Beweging

De Sint Bernard niet uitgesproken veel beweging nodig en passen zich makkelijk aan maar moeten wel af en toe kunnen rennen en spelen.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Sint Bernard meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Hollandsche Sint Bernard Club / Nederlandse Vereniging Sint Bernardvrienden

Reacties

Andere rassen

1