Max en Luna Max en Luna
Menu

Singapura

Singapura

Singapura
Singapura Singapura

Karakter

Speels, actief, nieuwsgierig en vriendelijk

Formaat

Klein

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Singapore

Informatie

Er is weinig bekend over de afkomst van de Singapura. Er wordt gezegd dat het een straatkat is afkomstig van het eiland Singapore en dat hij in de jaren zeventig naar Amerika is gebracht om mee te fokken. De Singapura onderscheid zich met zijn kleine formaat, grote oren, zwarte staart en subtiele kleur.

Karakter

De Singapura is een actieve, nieuwsgierige en liefdevolle kat. Hij houd alles in de gaten wat je doet en laat het ook merken als hij iets niet leuk vind. De Singapura is erg speels en speelt met alles wat hij kan vinden. De Kat houd niet van hard geluid, een huis vol schreeuwende kinderen is dan ook niet geschikt voor de Singapura.

Postuur

De Singapura is het kleinste kattenras dat bekend is, maar naast klein van postuur is deze kat wel stevig en gespierd gebouwd.

Soort vacht

De Signapura heeft een korte, ivoorkleurige vacht met bruine stipjes.

Ogen

De ogen van de Singapura zijn groot en hazelnoot bruin, groen of geel van kleur.

Verzorging

De Signapura heeft niet veel vacht verzorging nodig. Wekelijks even borstelen is genoeg. Natuurlijk moet er net als andere katten wel de standaard verzorging plaatsen vinden als het knippen van nagels en het schoonhouden van de ogen en oren.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Raskatten Vereniging

Reacties

Andere rassen

1