Max en Luna Max en Luna
Menu

Siberische Husky

Siberische Husky

Siberische Husky
Siberische Husky Siberische Husky

Karakter

Vriendelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

Alaska

Informatie

De Siberian Husky is een enorm sterke hond, die gebruikt werd om sleeën te trekken. Tegenwoordig ziet men hem vaak bij wedstrijden. Het is een hond met een enorme energie, waarbij dagelijks drie maal een blokje om zeker niet voldoende is. Bij gebrek aan voldoende beweging, kan verveling toeslaan met de nodige gevolgen van dien. Daar de Siberian Husky een echt roedeldier is, valt alleen zijn voor hem niet mee. Een goede training waarbij dit 'alleen zijn' langzaam wordt opgebouwd, kan best wel goede resultaten opleveren. Belangrijk daarbij is wel dat hij, voordat hij alleen gelaten wordt, al een groot deel van zijn energie kwijt is. De Siberische Husky heeft dan een sterke neiging tot weglopen. Deze honden worden dan meestal ook niet losgelaten, De Siberische Husky is geen waakhond. De honden kunnen goed overweg met kinderen en ook met andere honden. De Siberian Husky heeft een vriendelijk, zacht karakter en is zeker geen waakhond te noemen. Met een consequente opvoeding en het nodige geduld vind je in hem een harde werker en een fijne vriend.

Karakter

De Siberische Husky heeft een goed karakter, ze zijn erg vriendelijk voor mens en dier. Ze vinden het fijn om lekker te mogen wandelen en moeten hun energie goed kwijt kunnen.

Opvoeding en Gedrag

De siberian husky kan het goed met soortgenoten vinden en is tolerant voor kinderen, maar voor de omgang met andere huisdieren is een goede socialisatie nodig. Een belangrijk aandachtspunt is, dat hij niet goed alleen kan zijn.

Soort vacht

De Siberische Husky heeft een langharige vacht en alle kleurcombinaties zijn toegestaan

Beweging

De Siberische husky heeft veel beweging nodig, ze vinden het heerlijk om lekker te mogen rennen.

Verzorging

De Siberische Husky moet regelmatig geborsteld en gekamd worden,

Link Rasvereniging (en)

Siberian Husky Klub Nederland

Vrienden met een Siberische Husky

Reacties

Andere rassen

1