Max en Luna Max en Luna
Menu

Shiba

Shiba

Shiba
Shiba Shiba

Karakter

Waaks, intelligent, dominant en trouw

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Kortharig

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Informatie

De Shiba is een kleine Japanse jachthond. Het voorkomen van de Shiba is zeer innemend. Een Shiba is een zeer slim, makkelijk bewegend ras. Ze hebben een jachtinstinct en ze lijken onvermoeibaar. Om de Shiba geschikt te maken als huishond, is een goede opvoeding en socialisatie zeker noodzakelijk want hij is niet het aller gehoorzaamste hondje. Baasje zal veel tijd en geduld in hem moeten steken. Vaak wordt vergeten dat de Shiba een jachthond is en dus volkomen anders van karakter dan een schoothondje. Het is zeker een lieverd voor baas en gezin, maar vreemden bekijkt hij toch wel met de nodige achterdocht.

Karakter

De Shiba is een waakse, zelfverzekerde, intelligente hond, trouw naar de baas, maar met een onafhankelijke en dominante aard. Ze zijn attent, hen ontgaat niets, en de jachtdrift is vaak nog sterk aanwezig. De Shiba is over het algemeen vriendelijk naar mensen, maar kunnen gereserveerd zijn.

Opvoeding en Gedrag

De Shiba gaat meestal goed met soortgenoten, kinderen en andere huisdieren om maar kan problemen geven met seksegenoten binnen de roedel. De Shiba heeft een consequente opvoeding nodig maar houdt wel van wat afwisseling.

Soort vacht

De Shibu heeft een kortharige vacht in de kleuren rood, sesam, roodsesam, zwartsesam, black and tan

Beweging

De Shiba past zich makkelijk aan maar vindt het wel heerlijk om af en toe een wandeling te maken.

Verzorging

Twee keer per jaar heeft de Shiba een enorme ruiperiode. Tijdens deze periode regelmatig borstelen en kammen. In deze periode kan je de Shiba wassen met een PH-neutrale shampoo en/of met water, hierdoor gaan de haren loskomen. Buiten de ruiperiode is er weinig onderhoud nodig. Bij sommige Shiba's dienen de nagels met enige regelmaat geknipt te worden.

Link Rasvereniging (en)

Nippon Inu

Vrienden met een Shiba

Reacties

Andere rassen

1