Max en Luna Max en Luna
Menu

Shar Pei

Shar Pei

Shar Pei
Shar Pei Shar Pei

Karakter

Waaks, speels, vriendelijk en dominant

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

China

Informatie

De Shar Pei is een waakhond met een tikkeltje jachtinstinct. De puppies zitten heel ruim in hun vel en groeien daar als het ware in. Bij de volgroeide Shar Pei zijn alleen rimpels op kop en schoft toelaatbaar. Deze bijzondere hond met blauwe tong is een echte gezinshond; lief, trouw en bijzonder intelligent. Tegenover vreemden is de Shar Pei iets terughoudend maar als hij ze eenmaal kent, worden ook zij in zijn hart gesloten. De Shar Pei is een trouwe waker, die normaal gesproken erg lief voor kinderen is. Wel goed socialiseren, maar welke hond heeft dat nou niet nodig?

Karakter

De Shar Pei is speels, actief, vriendelijk, eigenzinnig, dominant, waaks, ingetogen, evenwichtig, maar strijdvaardig naar soortgenoten.

Opvoeding en Gedrag

De Shar Pei heeft een consequente, duidelijke opvoeding nodig van een baas met een natuurlijk overwicht. De Shar Pei is over het algemeen vriendelijk naar mens en kind maar heeft wel een baas met overwicht nodig. Bij gebrek daaraan is hij geneigd de leiding over te nemen.

Soort vacht

De Shar Pei is kortharig, effen zwart, blauwzwart, zwart met roestachtige zweem, bruin, rood, fawn, cremekleur is acceptabel, tong is zwart-blauw

Beweging

De Shar Pei houdt van rennen en wandelen maar past zich ook aan.

Verzorging

Af en toe borstelen is meestal wel genoeg, maar het is belangrijk bij de Shar Pei om de rimpels regelmatig na te kijken en schoon te maken.

Link Rasvereniging (en)

Shar-Pei Club Nederland

Reacties

Andere rassen

1