Max en Luna Max en Luna
Menu

Selkirk Rex

Selkirk Rex

Selkirk Rex
Selkirk Rex Selkirk Rex

Karakter

Tolerant, aanhankelijk en speels

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De Selkirk Rex is een katten ras met een hele bijzondere en krullen vacht. De Selkirk Rex is een resultaat van een spontane genetische mutatie en is een zacht en gezellig dier dat houdt van knuffelen. Hierdoor is het een goede keuzen voor gezinnen met oudere kinderen en andere huisdieren. De Selkirk is ook uitstekend geschikt als therapiekat. Hij vind het niet erg om te reizen en wordt graag bezig gehouden. Dit ras geeft zeker geen kat die de hele dag op de bank gaat zitten.

Karakter

De Selkirk heeft een geduldig, liefdevol en tolerant karakter. Hij is speels en houdt erg van knuffelen. Het is een sociale kat die niet snel bang zal zijn voor visite en die ook goed met kinderen en katvriendlijke honden om kan gaan. Het is een beetje een gekke kat qua karakter, maar zeker erg intelligent.

Postuur

Een zware kat, met een stevige beenderstructuur. Een korte stevige nek en een bijna hoekig lichaam met een brede borst.

Soort vacht

De Selkirk Rex heeft een hele dikke, volle en plucheachtige, maar zachte vacht. De vacht is gekruld/golvend, maar wordt niet langer dan 2.5 a 5 cm. Alle patronen, kleuren en tekeningen zijn toegestaan bij dit ras.

Ogen

De Selkirk Rex heeft grote, ronde ogen die wijd uit elkaar geplaatst staan.

Verzorging

De Selkirk Rex moet een paar keer per week geborsteld worden. Dit om alle oude en dode haren te verwijderen. Doe dit wel rustig en op de juiste manier, anders borstel je alle mooie krullen uit zijn vacht.

Link Rasvereniging (en)

Vrienden met een Selkirk Rex

Reacties

Andere rassen

1