Max en Luna Max en Luna
Menu

Saarlooswolfhond

Saarlooswolfhond

Saarlooswolfhond
Saarlooswolfhond Saarlooswolfhond

Karakter

Eigenwijs, aanhankelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

30-40

Vachttype

Kortharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

Nederland

Informatie

De Saarlooswolfhond is een hond die qua looks en gedrag nog erg dicht bij de wolf staat. De Saarlooswolfhond is een lieve gezinshond die de roedel hoog heeft staan. Zijn eigenwijze en aparte karakter vereist wel respect, acceptatie en inzicht. Een De Saarlooswolfhond aanschaffen omdat hij zo mooi is, is een reden die uit zal draaien in teleurstelling. De hond zal nooit slaafs zijn, met heel veel geduld is de hond natuurlijk wel het een en ander te leren. Echter eigenzinnig is karaktereigenschap nummer 1. De Saarlooswolfhond heeft een wolf achtige look. Mooi masker, ruime vacht met in de winter een duidelijke kraag. Dansend gangwerk. rechte rug, rank en hoog op de poten. Lichte ogen, scharend gebit. De Saarlooswolfhond is genoemd naar de fokker, een scheepskok uit Dordrecht, die dol was op Duitse herders. Hij vond eigenlijk dat de natuurlijke voorvader de wolf meer in de soort terug moest komen. Daarom ging hij een herder kruisen met een wolf. Hij verwachtte dat er een nog betere werkhond uit naar voren zou komen. Dit bleek niet het geval. De vluchteigenschappen van de wolf waren dominant t.o.v. de aanvalsdrift van de Duitse herder. Na doorkruisen met Duitse herders is de huidige Saarlooswolfhond ontstaan. Ook nu geldt nog steeds dat het ras vanaf het begin goed gesocialiseerd moet worden en men er voor moet zorgen dat hij zelfvertrouwen krijgt. Want bij een Saarlooswolfhond zonder zelfvertrouwen is de kans groot, dat deze erg lieve hond vluchtgedrag gaat vertonen.

Karakter

De Saarlooswolfhond is eigenzinnig en vertoont duidelijk roedelgedrag. De primitieve eigenschappen (wolf) kunnen tot uiting komen in terughoudend gedrag naar vreemden maar tevens ook in aanhankelijkheid naar de baas. De Saarlooswolfhond vind ruimte en vrijheid zeer belangrijk. Het is geen hond die lang alleen kan blijven of in kleine ruimtes. Respect, duidelijke leiding en geduld zijn een vereiste voor het opvoeden van een Saarloos wolfhond.

Opvoeding en Gedrag

De Saarlooswolfhond heeft een ervaren eigenaar nodig die op een consequente manier opvoedt. Het is een eigenzinnig dier en zeker niet slaafs. De Saarlooswolfhond is aanhankelijk aan zijn baas maar terughoudend naar vreemden. Met kinderen en huisdieren is een goede socialisatie nodig.

Soort vacht

De Saarlooswolfhond heeft een kortharige vacht in de kleuren bosbruin, wolfsgrauw, lichtcreme en wit.

Beweging

Dit Saarlooswolfhond heeft matig beweging nodig maar het is goed om regelmatig met hem te wandelen en los te laten lopen op een omheind terein.

Verzorging

De Vacht van de Saarlooswolfhond dient wel verzorgd te worden, door in de periode van rui te helpen door het kammen met een herderskam. De hond eet goed en het liefst nat voer

Link Rasvereniging (en)

Algemene Vereniging Liefhebbers Saarlooswolfhonden

Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden

Vrienden met een Saarlooswolfhond

Reacties

Andere rassen

1