Max en Luna Max en Luna
Menu

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback

Karakter

Moedig, waaks en intelligent

Formaat

Groot

Gewicht

30-40

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

Afrika

Informatie

De Rhodesian Ridgeback of Pronkrug is ontstaan uit kruisingen tussen de inheemse honden en de honden die met de emigranten mee gekomen waren vanuit Europa. Men wilde een zo sterk mogelijke hond fokken. Dat is dus duidelijk gelukt. De Rhodesian Ridgeback is een onverschrokken dier, dat zelfs een leeuw niet uit de weg gaat. Hier heeft hij ook zijn bijnaam leeuwhond aan te danken. De Rhodesian Ridgeback treitert de leeuw net zolang tot de jager hem in het vizier kan krijgen. De Rhodesian Ridgeback is een snelle en krachtige jager, maar binnen het gezin een rustige, lieve, uiterst trouwe huisgenoot. Een goede consequente opvoeding, waar jong mee begonnen moet worden, is onontbeerlijk voor deze stoere vriend.

Karakter

De Rhodesian Ridgeback intelligent, slim, eigenzinnig, eerlijk, trouw, zelfverzekerd, moedig, waaks en heeft een sterk jachtinstinct

Opvoeding en Gedrag

De Rhodesian Ridgeback heeft een consequente opvoeding nodig van een evenwichtige en doortastende baas. De Rhodesian Ridgeback is vriendelijk voor kinderen, de reuen kunnen soms dominant reageren naar seksegenoten en om goed om te gaan met kleine huisdieren is een goede socialisatie nodig.

Soort vacht

De Rhodesian Ridgeback is kortharig en heeft een licht tot roodachtige tarwekleur

Beweging

De Rhodesian Ridgeback heeft redelijk veel beweging nodig waarbij hij minimaal een uur per dag moet kunnen rennen.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Rhodesian Ridgeback meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Rhodesian Ridgeback Club Nederland / Nederlandse Rhodesian Ridgeback Vereniging

Vrienden met een Rhodesian Ridgeback

Reacties

Andere rassen

1