Max en Luna Max en Luna
Menu

6 redenen om je hond te verzekeren

6 redenen om je hond te verzekeren

6 redenen om je hond te verzekeren

Waarom je hond verzekeren? 6 nuttige tips

Een ziektekostenverzekering voor je hond, is dat eigenlijk wel nodig? Dat is een goede vraag. Lees snel de zes nuttige tips en bepaal zelf of een verzekering voor jouw hond nodig is.

Tip 1: De verstandige keuze

Als we denken aan een nieuwe hond dan denken we aan een leuke toevoeging aan het gezin. Vaak denk je niet aan vaccinaties, bloedonderzoek, ontwormen, gebitsreiniging en andere jaarlijkse zaken waarvoor je bij de dierenarts langs gaat. Toch is dat de realiteit, net als bij jezelf is het ook voor je hond belangrijk dat hij zo gezond mogelijk wordt én blijft zonder makkelijk te voorkomen ziektes op te lopen. Als je een kleine rekensom maakt van het ontwormen, de consulten, vaccineren en een jaarlijkse gebitsreiniging dan speel je al snel quitte.

Tip 2: Voorkom onverwachte kosten

Je hond mankeert iets en heeft een medische behandeling nodig. De kosten van een behandeling bij een dierenarts kunnen flink oplopen en worden vaak onderschat. Zo kunnen de kosten al snel oplopen tot meer dan € 1.000. Veel geld dat je vaak niet 1,2,3 hebt. Een hondenverzekering afsluiten zorgt ervoor dat een groot deel van deze kosten worden vergoed. Ook als je hond wat ouder is, kan verzekeren voordeel opleveren. Vanaf zo'n € 20,- per maand heb je al een goede verzekering.

Tip 3: Welke ziektes komen voor bij een hondenras?

Het ene hondenras heeft meer erfelijke aandoeningen dan het andere ras. Zo krijgen grotere honden vaak aandoeningen aan heupen op latere leeftijd en heeft een mopshond bijvoorbeeld hele kwetsbare ogen. Kies je voor een hondensoort die dure gezondheidsproblemen kan krijgen, kijk dan naar een passende huisdieren verzekering.

Tip 4: Maak je eigen keuze - vergelijk

Het vergelijken van huisdierenverzekeringen bespaart je premie. Welke verzekeraar je het beste kunt kiezen als je een goede dierenverzekering voor je hond wilt afsluiten? Dat is een lastige vraag want wil je de goedkoopste, de meest uitgebreide of juist iets ertussenin. Vanaf zo'n € 20,- per maand heb je al een goede verzekering voor je hond die de meest voorkomende dierenartsbehandelingen vergoed. Zoals een consult, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, een medisch noodzakelijke operatie, opname en verblijf in de dierenkliniek en geneesmiddelen.

Tip 5: Kijk ook naar aanvullende verzekeringen

Weet je dat je hond een specifieke behandeling nodig heeft, dan is het zeker de moeite waard om naar een aanvullende verzekering te kijken. Van gebitsbehandelingen, chemotherapie tot behandeling van heupen en ellebogen, dit zijn dierenarts bezoekjes die in de honderden euro's kunnen lopen. Dan is het zeker de moeite waard om naar een aanvullende verzekering te kijken. Vaak lopen de kosten bij dit soort behandelingen snel op. Als je gaat verzekeren kijk dan goed naar de vergoedingen die je krijgt en welke premie je gaat betalen. Maak daarna voor jezelf een goede kosten/baten afweging. Hierdoor kun je een aanvullende dekking afsluiten en ben je ook goed verzekerd voor hoge medische kosten.

Tip 6: Kijk en vergelijk bij Max&Luna

Je hondenverzekering vergelijken is altijd een goed idee, binnen enkele ogenblikken heb je op een rijtje wat de béste hondenverzekering voor jouw hond is. Op onze verzekeringen pagina vergelijk je zeer eenvoudig en bespaar je op je premie. Na het invullen van gegevens krijg je meteen een overzicht met alle vergoedingen en premies van verschillende verzekeringen. Hierdoor weet je in één oogopslag wat de maximale vergoeding is, of je een uitgebreide dekking nodig hebt en wat je maandelijkse premie is. Jij kiest zelf wat het beste bij je past.

De keuze om honden te verzekeren is een persoonlijke keuze. Wij raden je altijd aan om je hond te verzekeren, hierdoor worden behandelingen en operaties (gedeeltelijk) vergoed en kun je je hond de beste zorg geven!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1