Max en Luna Max en Luna
Menu

Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll
Ragdoll Ragdoll

Karakter

Rustig, aanhankelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

5+

Vachttype

Langharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere katten

Herkomst

Groot Brittannië

Informatie

Alle Ragdolls zijn afkomstig van slechts één voorouder: de angora-achtige poes 'Josephine' van Ann Baker. Met deze poes heeft zij een fokprogramma opgezet dat de entree voor de Ragdoll een feit maakte. Het meest kenmerkend van de Ragdoll is zijn vriendelijke en rustige karakter. De Ragdoll is een echte mensenkat, dat wil zeggen, dat hij graag in de nabijheid van de mens is. De Ragdoll is een vriendelijk, sociaal dier dat graag geknuffeld wordt. De Ragdoll kan het ook prima met kinderen en andere huisdieren vinden. Een leuke eigenschap is zijn nieuwsgierigheid. De Ragdoll wil graag overal bij zijn om maar niets te missen. Voor de naam 'Ragdoll', dat lappenpop betekent, heeft men gekozen omdat de kat zich bij het oppakken helemaal ontspant. De Ragdoll hangt dan als het ware als een lappenpop in je armen.

Karakter

De Ragdoll is gezellig, aanhankelijk, loyaal, rustig, speels, nieuwsgierig, erg lief, gedwee, gemakkelijk, ontspannen, intelligent, geschikt als binnenkat maar heeft wel rust en aandacht nodig.

Postuur

De Ragdoll is een grote, lange, gespierde kat met goed ontwikkelde borstpartij en een gemiddeld beenderstelsel

Soort vacht

De Ragdoll is half langharig, dik, glad, glanzend, voelt zacht aan. Alle kleuren vacht zijn toegestaan maar wel met ponts aan oren, poten, staart en kop.

Ogen

De Ragdoll heeft ronde, blauwe ogen die licht schuin geplaatst staan.

Verzorging

Regelmatig voorzichtig borstelen en kammen is voor de Ragdoll meestal wel voldoende.

Link Rasvereniging (en)

All Beautiful Ragdoll Lovers

Vrienden met een Ragdoll

Reacties

Andere rassen

1