Max en Luna Max en Luna
Menu

Pyreneese Berghond

Pyreneese Berghond

Pyreneese Berghond
Pyreneese Berghond Pyreneese Berghond

Karakter

Moedig, zachtaardig, intelligent, drijven, vriendelijk en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

40-50

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Frankrijk

Informatie

De Pyreneese Berghond komt uit Frankrijk waar de honden worden ingezet om de kudde te bewaken. Het zijn erg grote honden, de honden zijn ook erg sterk en hebben veel kracht. Veel bewegen is voor de Pyreneese Berghond van groot belang, ze moeten hun energie kwijt kunnen en dan kunnen ze ook binnen worden gehouden. Pyreneese Berghonden zijn erg beschermende honden, ze kunnen de kudde goed bewaken, dit zit echt in het bloed van de honden. Dat betekent zeker niet, dat hij agressief is. Integendeel, maar mensen met foute bedoelingen zullen hem toch eerst wel moeten passeren voor ze binnen kunnen en dat zal hij niet zomaar laten gebeuren. Ze zijn gek op mensen en vinden het leuk om samen wat te ondernemen. Pyreneese Berghonden zijn zeer intelligente honden en je kunt hen dan ook veel leren. Pyreneese Berghonden zijn erg lief voor kinderen en zijn ook voor gezinnen met kleine kinderen geschikt alleen hebben de honden wel de dagelijkse beweging nodig.

Karakter

Het karakter van de Pyreneese Berghond is goed, ze zijn zachtaardig en lief voor mensen. Pyreneese Berghonden zijn erg intelligent en zijn gek op het beschermen van de kudde, ze houden het eigen gezin dan ook graag bij elkaar. Het zijn honden die erg groot zijn en ook de nodige energie iedere dag kwijt moeten, dus wandelen is voor deze honden wel van groot belang.

Opvoeding en Gedrag

De Pyreneese Berghond heeft een evenwichtige, consequente, liefdevolle baas nodig. De Pyreneese berghond heeft een evenwichtige, consequente, liefdevolle baas nodig.

Soort vacht

De Pyreneese Berghond heeft een langharige vacht in de kleuren effen wit, wit met aftekening op hoofd, oren en staartwortel, aftekeningen kunnen grijs, bleekgeel, oranje of wolfsgrijs zijn.

Beweging

De Pyreneese Berghond heeft veel beweging nodig, ze kunnen de kudde in hun eentje bewaken en daar moeten zij natuurlijk ook snel voor zijn. Nu zijn het ook prima gezelschapshonden die iedere dag volop beweging nodig hebben.

Verzorging

De verzorging van de vacht is wel belangrijk, Pyreneese Berghonden hebben een langere vacht en borstelen wordt zeker aangeraden.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond

Reacties

Andere rassen

1