Max en Luna Max en Luna
Menu

Portugese Waterhond

Portugese Waterhond

Portugese Waterhond
Portugese Waterhond Portugese Waterhond

Karakter

Waaks, intelligent, eigenwijs, apporteren en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Krullend

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Portugal

Informatie

De Portugese Waterhond is erg intelligent en extravert. De vacht van deze honden is dik en langharig, maar kan ook gekruld zijn. Het is een ras dat erg energievol is, maar ze zijn ook erg intelligent. Het zijn honden die je veel kunt leren. De honden zien er uit als harige beesten, achter hebben ze niet veel haar maar vanaf de buik naar voren doe hebben ze meer haar. Ook de kop is erg harig, ook de staart heeft een pluimpje waardoor hij goed te herkennen is. De Portugese waterhond behoort tot een zeer oud Portugees hondenras, waar al in de 14e eeuw over geschreven werd. Zijn taak was het binnenhalen van de vissersnetten en het vangen van de vissen die uit de netten ontsnapten. Verder bewaakte de hond de boot en bracht, van het schip naar de wal en omgekeerd, boodschappen over. Het is dus wel duidelijk, dat de Portugese waterhond een voortreffelijk zwemmer moet zijn. Als gezinshond is het een lieve trouwe makker; actief en zeer leergierig. Wel is het aan te bevelen om vroeg een gehoorzaamheidscursus te volgen want een tikkeltje eigenwijs is hij wel.

Karakter

Het karakter van de Portugese Waterhond is goed, ze zijn erg intelligent en willen graag werken voor de baas. De honden zijn goed te herkennen aan hun uiterlijk en ze zijn ook lief voor kinderen. De honden hebben wel de nodige energie die zij goed kwijt moeten kunnen, een huis met een flinke tuin is voor de Portugese waterhond zeker aan te raden

Opvoeding en Gedrag

De Portugese waterhond is een gevoelige hond die snel leert. Hij heeft een consequente, eerlijk opvoeding met veel afwisseling nodig. Deze honden kunnen het goed met soortgenoten, huisdieren en kinderen vinden maar zijn waaks t.o.v. vreemden.

Soort vacht

De Portugese Waterhond heeft een krullende vacht in de kleuren zwart, bruin al dan niet met witte aftekeningen op borst, hoofd en benen, wit en gevlekt

Beweging

De Portugese Waterhond heeft veel beweging nodig en de energie moeten zij dan ook kwijt kunnen, een huis met een tuin wordt zeker aangeraden als je de Portugese waterhond aan wilt schaffen.

Verzorging

De vacht van de Portugese Waterhond is krullend en langharig, deze heeft wel wat verzorging nodig, plukken, borstelen en kammen zijn regelmatig nodig.

Link Rasvereniging (en)

Vrienden met een Portugese Waterhond

Reacties

Andere rassen

1