Max en Luna Max en Luna
Menu

Pointer

Pointer

Pointer
Pointer Pointer

Karakter

Speels, apporteren, drijven en vriendelijk

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

De Pointer is een hond die die erg sportief is. Ze zijn goedleers, maar ook intelligent en zeer beweeglijk. De honden zijn gek op kinderen en ook met andere honden dan gaan deze honden goed. De Pointers zijn echte staande jachthonden en ook erg geschikt voor de jacht maar ook als gezelschapshond. De honden zijn niet geschikt als stadshond, ze moeten namelijk hun energie goed kwijt kunnen. De Pointer is goed voor kinderen en andere honden. Ze zijn erg levendig en intelligent. De honden leren graag en zijn geen stilzitters, ze zijn graag de hele dag met de baasjes bezig.

Karakter

De heeft een goed karakter. Ze zijn gek op bewegen en jagen. Ook met kinderen gaan ze erg goed, ze kunnen samen de hele dag buiten spelen en zo kan de Pointer zijn energie ook kwijt.

Opvoeding en Gedrag

De Pointer kan het goed met kinderen, soortgenoten en vreemden vinden maar moet goed gesocialiseerd worden met kleine huisdieren. De Pointer heeft een consequente opvoeding nodig maar met zachte hand.

Soort vacht

De Pointer heeft een kortharige vacht in wit met geel of oranje, wit met leverkleur, wit met zwart of driekleur

Beweging

De Pointer heeft veel beweging nodig, een stad is voor hem daarom ook geen optie. De honden moeten hun energie kwijt kunnen in de bossen, in de weilanden of aan de fiets. Ook een eigen tuin is voor deze honden een ideale oplossing.

Verzorging

De Pointer heeft weinig verzorging nodig aan de vacht maar moeten wel veel kunnen bewegen.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Pointer Club

Vrienden met een Pointer

Reacties

Andere rassen

1