Max en Luna Max en Luna
Menu

Pixie Bob

Pixie Bob

Pixie Bob
Pixie Bob Pixie Bob

Karakter

Aanhankelijk, speels, actief en vriendelijk

Formaat

Groot

Gewicht

5+

Vachttype

Halflangharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

Men gaat er vanuit dat de Pixie-Bob het gevolg is van een natuurlijke paring tussen een bobcat en een binnenlandse korthaar. De Pixie-Bob dankt zijn naam mede aan de afgekorte "bob" staart. Een ander bijzonder kenmerk aan de Pixie-Bob is het aantal tenen dat deze kat heeft/ Sommige Pixie-Bob katten hebben wel tot 7 tenen. De Pixie-Bob is een sociale en gezellige kat en is daardoor ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De katten zijn speels en actief en erg loyaal naar hun gezin. Ook houd deze kat, als een van de weinige rassen, van water.

Karakter

De Pixie-Bob is een vriendelijke en evenwichtige kat met een makkelijk karakter. Deze katten zijn zo loyaal dat ze soms ook wel eens kleine "hondjes" worden genoemd. De Pixie-Bob wordt graag geknuffeld en kan het goed vinden met andere honden of katten.

Postuur

De Pixie-Bob heet een middelgroot tot groot, gespierd lichaam.De staart is kort en flexibel en bij dit ras is meertaligheid een veel voorkomend iets en tot 7 tenen ook toegestaan.

Soort vacht

De Pixie-Bob komt voor in zowel lang als korthaar. Beide vachten zijn waterafstotend. De Pixie-Bob heeft een spotten tabby, met een donkergrijze basis en een warme grondkleur. De ticking is bruin en de haartop is wit.

Ogen

De ogen van een Pixie-Bob zijn middelgroot en diep ingezet.

Verzorging

Kort- of langharig de Pixie-Bob heeft weinig verzorging nodig. Een keer per week kammen of borstelen is genoeg om de vacht mooi te houden. Natuurlijk moeten ook de nagels, oren en ogen een beetje worden bijgehouden.

Link Rasvereniging (en)

Cattery: http://www.dutchpixiebob.nl/

Vrienden met een Pixie Bob

Reacties

Andere rassen

1