Max en Luna Max en Luna
Menu

Peterbald

Peterbald

Peterbald
Peterbald Peterbald

Karakter

Aanhankelijk, speels, nieuwsgierig en vriendelijk

Gewicht

3

Vachttype

Geen vacht

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Rusland

Informatie

De Peterbald (Kale uit Petersburg) is een elegante kat van oriëntaals type. Het is een Russische naaktkat, of eigenlijk een kat die zijn haar verliest. De meeste Peterbald's worden namelijk geboren met een vacht, die ze binnen de eerste 2 jaar van hun leven weer verliezen. De Peterbald is ontstaan door een kruising tussen een Don Sphynx en een oosterse Korthaar. De Peterbald is erg speels en blijft dit ook tot op latere leeftijd. Ze zijn niet snel bang of onder de indruk van onverwachte dingen en passen daarom ook bij een gezin met (jonge) kinderen.

Karakter

De Peterbald heeft een heel leuk karakter. Dit ras kan goed opschieten met andere katten en honden, is intelligent, aanhankelijk, speels en nieuwschierig. De Peterbald heet vaak behoefte aan een soortgenoot als gezelschap en is niet graag alleen.

Postuur

De Peterbald is een middelgrote kat met een slank en zeer gespierd lichaam.

Soort vacht

De Peterbald lijkt geheel haarloos te zijn, maar dit is niet altijd het geval. Er bestaan verschillende soorten huid/vacht types. Compleet haarloos, ook wel 'Rubber' genoemd. 'Flocked' zeer weinig haar dat nauwelijks te zien is. 'Velours' 1 tot 3 mm lange haren. En 'Brush' kleine gekrulde haartjes. De Huid van de Peterbald is gerimpeld en elastisch en voelt aan als een perzikhuidje.

Ogen

De Peterbald heeft amandelvormige ogen die wat schuin staan en in alle kleuren voorkomen.

Verzorging

Afhankelijk van de mate van beharing, moet de Peterbald af en toe gewassen worden. Dit zal het vaakst het geval zijn bij de geheel naakte kat. Denk dan aan eens per maand. De 'velours' en 'brush' variant heeft over het algemeen geen wasbeurt nodig; een enkele keer zachtjes borstelen en even opwrijven met een zachte doek is voldoende.

Link Rasvereniging (en)

Mundicat

Reacties

Andere rassen

1