Max en Luna Max en Luna
Menu

Pers

Pers

Pers
Pers Pers

Karakter

Rustig, aanhankelijk en speels

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met andere katten

Herkomst

Perzië/Verenigde Staten

Informatie

De Pers is een echte glamour kat. Door zijn mooie vacht en schattige gezicht is het een van de populairste kattenrassen. Er zijn twee soorten Perzen, de traditionele pers en de show pers, die speciaal voor kattenshows worden gefokt. Er zijn dan ook een aantal uiterlijke verschillen tussen de Show en de traditionele pers. Je ziet dit bijvoorbeeld aan de neus, oren en staart die bij de traditionele pers wat zachter en liever overkomen. Persen zijn echte binnen katten die houden van mooi op een stoel zitten of heerlijk op schoot liggen en knuffelen. Spelen vind de pers ook erg leuk, maar dan wel rustig aan. Het echte vlieg en klim werk is niet voor de pers weggelegd. De pers leeft het liefst in een rustige en voorspelbare omgeving en is dus niet geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Karakter

Persen zijn speels, nieuwsgierig, lief en vooral rustig. Houden van knuffels en aandacht maar niet van te drukke of onvoorspelbare omgevingen.

Postuur

De Pers is een middelgrote tot grote kat met een gedrongen lichaamsbouw. De kop van de Pers is rond en massief en vrij breed met ronde wangen. de pers heeft korte, maar sterke poten en grote ronde voeten.

Soort vacht

De vacht van de Pers is lang en dik en voelt zijde-achtig aan. De Pers heeft een dikke halskraag. De kleur tekening van een Pers is zeer divers en kan Driekleurig, tweekleurig, tabby of chinchilla zijn, maar ook allerlei andere kleur vormen.

Ogen

Een pers heeft ronde ogen die in elke kleur kunnen voorkomen.

Verzorging

De vacht van een Pers heeft veel verzorging nodig. De vacht moet dagelijks verzorgd en geborsteld worden met een roestvrijstalen kam. Dit om klitten en vervilting tegen te gaan, dit kan namelijk pijnlijk zijn voor je kat. Ook moet de Pers een aantal keer per jaar in bad om de vacht schoon te houden.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse perzen vereniging http://www.npv.org/

Vrienden met een Pers

Reacties

Andere rassen

1