Max en Luna Max en Luna
Menu

De meest bijzondere wereldrecords door honden

De meest bijzondere wereldrecords door honden

De meest bijzondere wereldrecords door honden

De meest bijzondere honden wereldrecords

Honden hebben meer talenten dan je zou denken. Heb je bijvoorbeeld ooit een hond goed zien skaten op een skateparcours? Of laat staan op een surfboard? Wij hebben een aantal bijzondere wereldrecords van honden voor je op een rijtje gezet. Van de skateboardende hond tot de hond die recyclet. Je blijft versteld staan van deze viervoeters!

Record 1: Snelste hond op een step, fiets & skateboard

Norman, a.k.a. de steppende hond, is de snelste hond die kan steppen én fietsen. Zijn record op de step is 30 meter in maar liefst 20.77 seconden. Norman is ook recordhouder van de snelste hond op een fiets. Over een afstand van 30 meter is zijn record 55.41 seconden. Dat Norman niet zoveel concurrentie bij deze records heeft, maakt zijn prestatie zeker niet minder knap.

Steppen, fietsen, kan het nog gekker? Ja! Jumpy kan beter skateboarden dan menig mens. In nog geen 20 seconden legt hij op zijn gemakje 100 meter af. En daar houdt het zeker niet mee op. Jumpy schildert, surft en hoelahoept. Go Jumpy!

Record 2: langste afstand die een verdwaalde hond heeft afgelegd

Het mag een wonder zijn dat Labrador Jimpa zijn huis terug heeft gevonden in Australië. Jimpa moet namelijk in 1979 zo'n 3.218 kilometer hebben afgelegd om thuis te komen in Pimpinio, Australië. 14 maanden eerder had zijn baasje hem meegenomen voor werk in het Westen van Australië. Tijdens deze trek heeft hij de bijna waterloze Nullarborvlakte overbrugd. Jimpa is dan ook een echte avonturier.

Record 3: hond slikt broodmes 38 cm door

Het langste object wat een hond ooit heeft doorgeslikt is een broodmes van 38 cm. SLIK! Deze (iet wat nare) eer gaat naar Kyle, een collie/Staffordshire bull terrier die zelf slechts 45 cm lang is. Het broodmes zat vast in zijn buik met de punten drukkend tegen zijn keel. Vraag niet hoe, maar het is gelukt om het mes goed weg te halen en Kyle leidt weer een normaal leven. Voortaan ver uit de buurt van messen.

Record 4: De slimste hond

De bordercollie is het slimste hondenras. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door hoogleraar psychologie Stanley Coren(VS). De bordercollie wordt gevolgd door de poedel en Duitse herder. De Afghaanse windhond is als minst intelligente hondenras geëindigd. De honden die het hoogst scoorden begrijpen een vocabulaire 250 woorden. Even ter vergelijking: dat is gelijk aan een kind van twee jaar!

Record 5: Meest gerecyclede flessen door hond

Labrador Tubby doet wel iets heel goeds voor de gemeenschap. Deze hond uit Engeland helpt zijn woonplaats namelijk een handje met recyclen. Tijdens de dagelijkse wandelingen verzamelt hij de flessen, verplettert deze en geeft ze aan zijn baasje. Naar schatting heeft hij in de afgelopen zes jaar geholpen met het recyclen van 26.000 flessen.

Verder staat het record om de meeste tennisballen tegelijkertijd vast te houden in de bek op 5 ballen door Augie, een golden retriever. De langste tong van hond is die van Mochi, een vrouwtjes St. Bernard. Haar tong is maar liefst 18,58 cm en hangt dus altijd nonchalant uit haar bek. De langste hond is Zeus en hij is 111,8 cm lang en weegt 70 kg. Hij is zo groot dat hij op een klein paard lijkt. De kleinste hond daarentegen is Milly een, het kan ook niet anders, chihuahua. Ze is 9,65 cm lang of kort.

Welke talenten of bijzonderheden heeft jouw hond?


Bronnen: Norman The Scooter Dog en Guinness World Records

Reacties

Gerelateerde artikelen

1