Max en Luna Max en Luna
Menu

Oosters Langhaar

Oosters Langhaar

Oosters Langhaar
Oosters Langhaar Oosters Langhaar

Karakter

Aanhankelijk, speels en actief

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Thailand

Informatie

De Oosters Langhaar is een ras dat bekend staat onder verschillende namen. Hij wordt ook wel Oriental Longhair, Mandarin of Javanese genoemd. De Oosters Langhaar is ontstaan door een kruising tussen een Balinees en een Oosters Korthaar. Deze kat is net als de Oosters Korthaar erg levendig en energiek. Hij heeft een sterke persoonlijkheid maar is iets rustiger dan de Kortharige variant. De Oosters Langhaar is sociaal, gehecht aan zijn baasje en kan goed met andere katten overweg, hij zal wat afstandelijk en afwachtend zijn tegenover vreemden.

Karakter

Een lieve, sociale kat met een hoog aaibaarheidsgehalte. Speels, energiek en praatgraag.

Postuur

Het lichaam van de Oosters Langhaar is middelgroot, lang en slank met fijne botten en stevige spieren.

Soort vacht

De vacht van de Oosters Langhaar is halflang tot lang, fijn en voelt zijdeachtig aan. De vacht ligt vlak aan de huid en heeft een dunne ondervacht. De haren op de kop en schouders zijn wat korter dan de rest van het lichaam.

Ogen

De ogen van de Oosters Langhaar zijn amandelvormig en schuin geplaatst. Ze zijn middelgroot en groen van kleur. Bij witte katten zijn de ogen blauw.

Verzorging

De verzorging is vrij gemakkelijk. Af en toe borstelen is genoeg. Natuurlijk moeten ook de nagels af en toe worden geknipt en is het belangrijk de ogen en oren goed schoon te houden.

Link Rasvereniging (en)

Rasclub Siok

Vrienden met een Oosters Langhaar

Reacties

Andere rassen

1