Max en Luna Max en Luna
Menu

Ocicat

Ocicat

Ocicat
Ocicat Ocicat

Karakter

Aanhankelijk en actief

Formaat

Groot

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De Ocicat is het verrassingsresultaat van een dubbele kruising tussen een Abessijn en een siamees en werd gecreëerd om het gevoel van een wilde kat in huis te halen. Uiteindelijk ziet de Ocicat er alleen wild uit, maar is hij helemaal niet wild. Het is een lieve kat die graag speelt en ook zeker de reputatie van schoot kat kent. Door de speelsheid en vriendelijkheid is de Ocicat zeker geschikt voor gezinnen met kinderen, honden en andere katten.

Karakter

De Ocicat is zelfverzekerd, spraakzaam en zeer actief. Hij houd van aandacht en wil graag spelen met mensen of andere dieren.

Postuur

De Ocicat is een grote actieve kat, waarvan het hele lichaam atleet schreeuwt. Stevig en gespierd gebouwd.

Soort vacht

De Ocicat heeft een korte en strakke vacht met vlekken. Hij komt in het bruin, blauw, lila en soms met wat glazen zilver. ook een Tabby patroon kan voorkomen, al komt deze niet in aanmerking als bijvoorbeeld showkat. De vacht van de Ocicat is bedekt met grote duimvormige plekken in een klassiek bullseye patroon.

Ogen

De ogen van de Ocicat zijn ovaal en lopen een beetje taps toe. De ogen mogen in elke kleur behalve blauw, maar zijn vaak wat oker/goud van kleur.

Verzorging

De vacht van de Ocicat is makkelijk te verzorgen. Wekelijks even borstelen met een rubberen borstel om de dikke vacht glanzend en gezond te houden.

Link Rasvereniging (en)

Ocicat club: http://ociclub.nl/huishoudelijk-reglement/. Cattery: https://www.ocicats.nl/

Vrienden met een Ocicat

Reacties

Andere rassen

1