Max en Luna Max en Luna
Menu

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Karakter

Speels, intelligent, apporteren en vriendelijk

Formaat

Middelgroot

Gewicht

10-20

Vachttype

Halflangharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Canada

Informatie

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever of Toller is een geweldige apporteur met zijn lange naam wordt ook wel kortweg Toller genoemd. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever werd specifiek als werkhond voor de jacht gefokt. Zijn oorsprong ligt in Nova Scotia, een eiland voor de Canadese kust, waar de Nova Scotia Duck Tolling Retriever voor de eenden- en ganzenjacht gebruikt werd. Eerst lokt hij de vogels door rondjes te draaien in het riet (tolling genoemd), waarbij het puntje van zijn staart net zichtbaar is. Na het schot haalt de Nova Scotia Duck Tolling Retriever de vogels op om ze naar zijn baas te brengen. Dit doet hij zowel over water als over land. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een intelligente hond, die van het baasje bij de training wel het nodige geduld vraagt. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een levendig, speels dier vol energie dat zich voldoende moet kunnen uitleven om binnenshuis een rustige huisgenoot te zijn. Zo zal dit liefdevol, gezellig beestje zich al snel de lieveling van het hele gezin kunnen noemen.

Karakter

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is vriendelijk, attent, speels, opgewekt, intelligent, levendig, actief, apporteert en zwemt graag

Opvoeding en Gedrag

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een consequente, zachte, liefdevolle opvoeding met veel afwisseling nodig. Deze honden gaan goed met kinderen en soortgenoten om.

Soort vacht

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is halflangharig, alle tinten tussen rood en oranje met witte aftekening op de staartpunt, voeten, borst, bles.

Beweging

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft veel beweging nodig en houdt erg van spelen, zwemmen en apporteren.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland

Reacties

Andere rassen

1