Max en Luna Max en Luna
Menu

Mastiff

Mastiff

Mastiff
Mastiff Mastiff

Karakter

Zachtaardig, intelligent en aanhankelijk

Formaat

Zeer groot

Gewicht

50+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Passief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Engeland

Informatie

In het verleden was de Mastiff een multifunctionele hond. De Mastiff werd zo ongeveer overal voor gebruikt. Van het drijven van de kudde, het jagen op beren en wilde zwijnen, het sarren van stieren tot het beschermen van huis en haard. Tegenwoordig wordt de Mastiff vrijwel uitsluitend gebruikt als bewaker van het gezin. Een blaffer is hij zeker niet. De Mastiff weet uit zichzelf wanneer hij er moet zijn en dan is hij er ook. Tegenover vreemden is de Mastiff terughoudend en hij houdt er ook niet van als ze hem bejegenen. De Mastiff is liever degene die de toenadering zoekt.

Karakter

De Mastiff is rustig, waardig, kalm, zelfverzekerd, stabiel, zachtaardig, aanhankelijk, intelligent, meegaand en gehoorzaam

Opvoeding en Gedrag

De Mastiff heeft een consequente maar liefdevolle opvoeding nodig. Deze honden gaan goed met kinderen en andere huisdieren om en geven weinig problemen met soortgenoten.

Soort vacht

De Mastiff is kortharig, abikooskleur, zilver, geel, geel gestroomd, abrikoos gestroomd

Beweging

De Mastiff heeft niet zo veel beweging nodig en past zich makkelijk aan. Laat puppies van dit ras zeer gedoseerd bewegen.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor dit de Mastiff meestal voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Old English Mastiff Club Nederland / Vereniging van Mastiffliefhebbers

Vrienden met een Mastiff

Reacties

Andere rassen

1