Max en Luna Max en Luna
Menu

Markiesje

Markiesje

Markiesje
Markiesje Markiesje

Karakter

Zachtaardig, vriendelijk en aanhankelijk

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Nederland

Informatie

Op schilderijen uit de 17e en 18e eeuw is het Markiesje al te vinden. Als hondenras is hij pas sinds 1999 erkend. Een Markiesje staat bekend om hun pienter en opgewekte karakter. Het zijn erg actieve honden die ook graag bewegen. De honden kunnen op een flat worden gehouden als ze maar genoeg kunnen bewegen iedere dag. De honden hebben sluik haar en vaak half langharig. Het is een gezellige allemansvriend, die het heerlijk vindt om lange wandelingen te maken, maar het ook geweldig vindt bij baasje op schoot. Het Markiesje is een echte sportieveling, die zich in vrijwel alle takken van sport thuis voelt. Hij hangt erg aan het gezin, maar vindt buitenstaanders ook heel aardig. Door zijn intelligentie is het een snelle leerling, die graag gehoorzaamt. Markiesjes kunnen goed overweg met kinderen en met andere honden.

Karakter

Het karakter van een Markiesje is vriendelijk, ze zijn lief voor kinderen en andere honden en kunnen prima samen spelen. Iedere dag moeten ze een aantal keer flink wandelen en ook stoeien vinden ze fijn zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Opvoeding en Gedrag

Het Markiesje heeft een consequente opvoeding met veel afwisseling nodig. Ze gaan goed met soortgenoten, kleine huisdieren en kinderen om.

Soort vacht

Het Markiesje heeft een halflangharige vacht, is diepzwart, witte staartpunt en voeten zijn toegestaan

Beweging

Een Markiesje moet zijn beweging kwijt kunnen, het zijn namelijk erg actieve honden, lekker rennen, achter de bal aan rennen en samen spelen is wat deze honden echt nodig hebben.

Verzorging

Regelmatig borstelen en kammen is bij een Markiesje aan te raden.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Markiesjes Vereniging

Vrienden met een Markiesje

Reacties

Andere rassen

1