Max en Luna Max en Luna
Menu

Manx

Manx

Manx
Manx Manx

Karakter

Tolerant, aanhankelijk en speels

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Isle of Man

Informatie

De Manx is afkomstig van het Isle of Man. De naam Manx betekend dan ook (afkomstig) van Man. De kat wordt op het eiland al eeuwen gehouden als huisdier en muizenvanger. De kat heeft qua uiterlijk dan ook het meeste weg van een West-Europese huiskat. Het opvallendste aan de Manx is zijn staart, deze komt voor in vijf verschillende lengtes namelijk; Rumpy (geen staart), Rumpy-riser (een tot drie wervels), Stumpy (een stomp staartje), Longy (een korte staart) en Tailed (een volledige staart). Ondanks de vaak korte staart van de Manx kan deze kat prima zijn evenwicht bewaren. Het lopen over schuttingen en smalle oppervlaktes is geen probleem. Verder is de Manx een sociaal dier dat zich vaak hecht aan een persoon in een huishouden. Het de gehechtheid aan de eigenaar gaat soms zo ver dat de Manx kan worden geleerd om mee te gaan op wandeling of aan een tuigje te lopen.

Karakter

De Manx is een zachtaardige kat met een harmonieus, aanhankelijk en speels karakter. De speelsheid van de Manx zal tot hoge leeftijd blijven.

Postuur

De Manx is een stevige, middelgrote en gespierde kat.

Soort vacht

De Manx komt voor met zowel lang als kort haar. De langharige variant wordt soms ook Cymric genoemd.

Ogen

De manx heft grote ronde ogen die moeten passen bij de vachtkleur.

Verzorging

Het is het beste om de vacht van de Manx elke week even te borstelen, zeker als je in het bezit bent van de langharige variant.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1