Max en Luna Max en Luna
Menu

Maak van je hond een echte zeehond!

Maak van je hond een echte zeehond!

Maak van je hond een echte zeehond!

Als het warm weer is, zou je je hond soms gunnen dat hij die dikke vacht even uit kon doen. Net zo verkoelend: een lekkere duik in de zee of ander schoon water. Max&Luna verzamelde de beste tips om de watervreugde van jouw hond te vergoten. Zo koelt hij niet alleen af, maar blijft hij ook nog eens in beweging!

Kwartier zwemmen staat gelijk aan een uur lopen

Het is voor je hond net zo vermoeiend als voor jou om door het water te bewegen. Een kwartier zwemmen of spelen in het water staat dan ook gelijk aan een uur lopen! Als je hond van nature een 'waterrat' is, dan is het makkelijk.. maar sommige honden kennen watervrees. Lees verder om te zien hoe jij ze kunt helpen!

Gooi je hond nooit in het water

Als jouw hond niet zelf het water inspringt en twijfelachtig aan de kant blijft staan, dan moet je hond duidelijk nog leren om van het water te genieten. Vergeet niet dat sommige honden nooit het water in zullen gaan. Doe echter nooit wat ik ooit iemand zag doen; je hond in het water gooien. Dit helpt niet om een band met je hond op te bouwen en zal waarschijnlijk een grotere angst voor water als gevolg hebben.

Begin ondiep

Wat kan je wel doen? Ga met je hond aan een lange lijn langs de kant van ondiep water zitten. Ga in eerste instantie niet naar diep water waar je hond moet zwemmen. Je hond moet kunnen blijven staan in het water. Verder moet het water natuurlijk schoon en veilig zijn. Zodra je hond interesse toont om het water in te gaan dan kan je beginnen met het gooien van drijvende hondenspeeltjes in het meest ondiepe gedeelte. Maak het speeltje eventueel vast aan een touw, zodat deze niet te ver van je hond weg drijft.

Geef je hond vertrouwen in water

Het vergt tijd en geduld voordat je hond vertrouwen krijgt en van het water gaat genieten. Zodra dat het geval is kan je het hondenspeeltje steeds verder gooien, zodat je hond verder moet om deze vervolgens terug naar jou te brengen. Het vergt een hoop geduld voordat hij dit automatisch gaat doen. Beloon je hond met een gezonde hondensnack. Uiteindelijk zal je hond steeds meer van het water genieten. Let wel goed op bij stevige stromingen in zee of in rivieren! Laat je hond ook niet zwemmen in de buurt van vogels met een nest.

Goed drogen

Spelen in het water moet natuurlijk vooral leuk en uitdagend zijn voor je hond, zeker geen angstige ervaring. Wil je hond echt de zee, rivier of het meer niet in, houd het dan bij een klein zwembadje in de tuin. Vergeet nooit een goede handdoek mee te nemen om je hond af te drogen na het zwemmen. Honden die gezwommen hebben drogen langzaam en kunnen zodra ze droog zijn een vieze geur krijgen. Deze producten voorkomen dat.

Onderwaterfoto's van honden

Als afsluiter wilden we je deze spectaculaire foto's van honden onder water niet onthouden. Fotograaf Seth Casteel maakt er een prachtige serie van, bekijk een compilate hier!

Weet jij een leuke locatie om je hond te laten zwemmen? Deel deze dan met ons in de reacties!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1