Max en Luna Max en Luna
Menu

Leonberger

Leonberger

Leonberger
Leonberger Leonberger

Karakter

Waaks, vriendelijk en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

50+

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Duitsland

Informatie

De Leonberger is voor het eerst gefokt in het plaatsje Leonberg in de Duitse deelstaat Würtemberg. De rassen waar de Leonberger zijn bestaan aan te danken heeft zijn de sint-bernard, newfoundlander en Pyrenese berghond. Men had het doel een hond te fokken, die op een leeuw zou lijken. De leeuw staat namelijk in het wapen van Leonberg. Dat is aardig gelukt. De Leonberger lijkt op een leeuw, zeker de reuen. Behalve zijn imponerende uiterlijk is het ook een intelligente, leergierige hond, die bekend staat om zijn kindvriendelijkheid. Hoewel hij erg aan de mens hangt, is de Leonberger toch een goede bewaker van huis en erf. Hij doet dit op zijn eigen rustige, afwachtende manier. De Leonberger is een ideale huishond; rustig en toch speels, trouw en vriendelijk. Een echte brave, aanhankelijke reus.

Karakter

De Leonberger is rustig, evenwichtig, zelfverzekerd, ongecompliceerd, vriendelijk, trouw, meegaand en waaks

Opvoeding en Gedrag

De Leonberger is een gevoelige hond die van afwisseling houdt. Hij is makkelijk op te voeden maar houdt niet van dwang. Deze vriendelijke honden kunnen het meestal goed met soortgenoten, andere huisdieren en kinderen vinden.

Soort vacht

De Leonberger is langharig, goudgeel tot roodbruin met donkere haarpunten

Beweging

De Leonberger heeft redelijk veel beweging nodig. Hij houdt van een flinke wandeling.

Verzorging

Twee keer per week goed borstelen is voor dit de Leonberger meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Leonbergse Honden Club Nederland

Vrienden met een Leonberger

Reacties

Andere rassen

1