Max en Luna Max en Luna
Menu

La Perm

La Perm

La Perm
La Perm La Perm

Karakter

Aanhankelijk, speels, nieuwsgierig en vriendelijk

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De La Perm staat bekend om zijn gekrulde vacht. Deze ongewone verschijning is het gevolg van een spontane mutatie. Hierdoor kan de vacht kort- of langharig zijn en komt deze in alle kleuren en patronen voor. De meest voorkomende kleuren zijn schildpad, tabby en rood. Sommige kittens worden geboren zonder vacht of met een stijle vacht, maar deze ontwikkelen bijna altijd een gekrulde vacht als ze volwassen worden. De La Perm is een sociale kat die goed past bij gezinnen met, oudere, kinderen. Met kleine kinderen moet goed worden opgepast dat er niet aan de krullen wordt getrokken. Het is een vriendelijk dier dat ook goed met soortgenoten of andere huisdieren, zoals bijvoorbeeld honden, kan leven.

Karakter

De La Perm is een nieuwsgierige kat die graag de hoogte op zoekt. Hij is graag betrokken bij zijn baasjes en zal je zeker volgen, aan tikken of in je nek klimmen om je aandacht te krijgen. de La Perm is zeer actief en graag in de weer, maar vind het ook zeker prettig om lekker bij je op schoot te liggen.

Postuur

De La Perm is een middelgrote kat met een goed gespierd lichaam. Het gewicht is bij deze kat bijzonder voor zijn grootte, hij wordt ongeveer 3,5 tot 5,5 kg.

Soort vacht

De La Perm is er in 2 variëteiten. De kortharige variant heeft een zachte en zijdeachtige structuur in zijn vacht. De vacht gegolfd op de buik en de rug en een matig ontwikkelde ondervacht. De langharige versie heeft een zachte haarstructuur met krullen een dichte ondervacht en ook een kraag is toegestaan bij volwassen dieren.

Ogen

De ogen van de La perm zijn groot, amandelvormig en staan op matige afstand van elkaar.

Verzorging

De vacht van de La Perm is makkelijk te verzorgen. Één tot een paar keer per week kammen is voldoende. Mocht je merken dat de vacht erg begint te klitten als hij in de rui is kun je hem iets vaker borstelen.

Link Rasvereniging (en)

Vereniging van La Perm fokkers

Reacties

Andere rassen

1