Max en Luna Max en Luna
Menu

Korat

Korat

Korat
Korat Korat

Karakter

Aanhankelijk en vriendelijk

Formaat

Middel

Gewicht

3

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Thailand

Informatie

De Korat, afkomstig uit Thailand, wordt in zijn thuisland gezien als een levend symbool van geluk en welvaart. Het is ook makkelijk te zien waarom, de Korat heeft een prachtige blauwgrijze vacht met een zilveren glans. Heldere groene ogen symboliseren voorspoed en het hartvormige gezicht brengt geluk. De Korat is een aanwezig dier in huis, hij houd van aandacht en is graag betrokken bij wat je doet. Hoewel de Korat familie is van de Siamees is de Korat toch een stuk minder spraakzaam dan de Siamees. Hij kan zich beter uiten door middel van lichaamstaal. De Korat is geschikt voor elk huishouden en kan ook prima overweg met kinderen en andere huisdieren. De naam wordt uitgesproken als ko-RAHT, niet als KO-rat.

Karakter

De Korat is een vriendelijke en aanhankelijk kat, die zeker de baas zal zijn in huis. Verder is de Korat zwijgzaam, lief, intelligent, niet vernielzuchtig en gaat goed om met andere dieren.

Postuur

De Korat is een middel grote kat met een gespierd lichaam. De achterpoten van de Korat zijn iets langer dan de voorpoten en hij heeft kleine ovale voetjes.

Soort vacht

De vacht van de Korat is kort en fijn, glanzend en glas en de haren liggen dicht op de huid. De Korat heeft geen ondervacht.

Ogen

De Korat heeft grote en stralende ogen die ver uit elkaar staan. De ogen zijn helder groen, staan goed open en zijn rond.

Verzorging

De Korat heeft geen bijzonde vorm van verzorging nodig. eens in de een of twee weken borstelen is genoeg. Natuurlijk is ook de algemenen verzorging van de nagels, ogen en oren belangrijk.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1