Max en Luna Max en Luna
Menu

Kooikerhondje

Kooikerhondje

Kooikerhondje
Kooikerhondje Kooikerhondje

Karakter

Moedig, waaks, zachtaardig, intelligent en aanhankelijk

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Nederland

Informatie

Het Kooikerhondje was van oorsprong bedoelt voor het lokken en vangen van eenden. Als gezinshond is het Kooikerhondje lief, intelligent en zeer aanhankelijk. Een allemansvriend is het Kooikerhondje zeker niet, maar als hij je eenmaal in het hart heeft gesloten, dan is het Kooikerhondje ook een vriend voor het leven. Een gezelliger huisgenootje kun je je nauwelijks voorstellen. Houd er wel rekening mee dat Kooikerhondje uitdagingen nodig heeft. Flinke wandelingen en hondensport zijn aan het Kooikerhondje zeker goed besteed.

Karakter

Het Kooikerhondje is intelligent, leergierig, levendig, sportief, attent, moedig, gevoelig, waaks en hecht sterk aan baas

Opvoeding en Gedrag

Het Kooikerhondje moet consequent, duidelijk maar met zachte hand worden opgevoed. Het Kooikerhondje gaat goed om met andere huisdieren en soortgenoten om maar matig met kinderen. Naar vreemden is hij wat terughoudend.

Soort vacht

Het Kooikerhondje is halflangharig, wit met duidelijke heldere oranjerode platen, oorpunten bij voorkeur zwart, gekleurde wangen met een witte bles

Beweging

Het Kooikerhondje heeft veel beweging en uitdaging nodig. Ze zijn gek op spelen, apporteren en werken voor de baas.

Verzorging

Eén keer per week goed borstelen is voor Het Kooikerhondje meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd..

Link Rasvereniging (en)

Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje

Vrienden met een Kooikerhondje

Reacties

Andere rassen

1