Max en Luna Max en Luna
Menu

Kattenfilmpjes maken gelukkig

Kattenfilmpjes maken gelukkig

Kattenfilmpjes maken gelukkig

Goed nieuws: het kijken van kattenfilmpjes maakt gelukkig! Katteneigenaren weten het natuurlijk al lang, dat katten je gelukkig en vrolijk maken. Dat niet alleen katten baasjes dol zijn op het kijken naar hun harige vriendjes bewijzen de enorme aantallen views op sites als Youtube en Facebook. Katten zijn 'hot' online!

Uit onderzoek is gebleken dat het kijken naar kattenfilmpjes niet alleen zeer vermakelijk is, maar dat je er daadwerkelijk meer energie van krijgt én dat het je vervuld met positieve gevoelens. Het laat negatieve gevoelens zelfs verdwijnen!

Energie en blijdschap na kijken kattenfilmpjes

Overigens verbaast dat ons helemaal niet. Wij zijn zelf ook gek op het kijken naar hilarische en vertederende kattenfilmpjes. Maar nu is het dus ook wetenschappelijk aangetoond! Ruim 7.000 mensen deden mee aan het onderzoek dat via social media verspreid werd. Naast de positieve gevoelens gaven enkele respondenten aan zich soms schuldig te voelen na het kijken van katttenfilmpjes. Met name vanwege het gevoel van het verspillen van tijd. Echter woog dit negatieve gevoel niet op tegen de extra energie en een gevoel van blijdschap na het kijken van de filmpjes. De volgende keer dus zonder schuldgevoel kattenfilmpjes kijken!

De onderzoekers denken ook dat mensen die regelmatig naar kattenfilmpjes kijken productiever zijn. Die hypothese moet nog wel verder onderzocht worden.

Word jij ook vrolijker van het kijken naar kattenfilmpjes? Laat het ons weten en deel jouw favoriete kattenfilmpje in de reacties!

Reacties

Gerelateerde artikelen

1